Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΜΑ: 89 φάρμακα εγκρίθηκαν στην Ε.Ε. το 2022

16/5/2023 8:53:18 μμ
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Οργανισμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έναν απολογισμό των δράσεων και των εγκρίσεων φαρμάκων που έκανε ο ΕΜΑ το 2022 περιλαμβάνει η ετήσια έκθεσή του που μόλις δημοσιεύτηκε. Σε αυτή αναφέρεται ότι ο Οργανισμός κάλυψε τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού, συνιστώντας για έγκριση 89 φάρμακα ανθρώπινης χρήσης, τα 41 από τα οποία περιείχαν νέες δραστικές ουσίες που σηματοδοτούν μια σημαντική πρόοδο στους θεραπευτικούς τους τομείς. Επίσης σύστησε την έγκριση 10 κτηνιατρικών φαρμάκων, ενώ εφάρμοσε νέους κανονισμούς στη ρύθμιση αυτών.

Βασικό θέμα εστίασης του ΕΜΑ ήταν και οι υγειονομικές έκτακτες ανάγκες: ενέκρινε νέα εμβόλια και θεραπείες για την Covid-19, ενώ ανταποκρίθηκε άμεσα στο ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων, εφαρμόζοντας τα «εργαλεία ετοιμότητας» που είχαν αποφασιστεί πρόσφατα προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του στη διαχείριση υγειονομικών κρίσεων. Σημαντικές κρίνονται και οι ενέργειες για την ενίσχυση του τομέα των κλινικών μελετών στην Ευρώπη (εφαρμογή νέου κανονισμού, έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος CTIS και εκκίνηση της πρωτοβουλίας ACT EU), καθώς και ο μετασχηματισμός των ρυθμιστικών διαδικασιών με τη χρήση δεδομένων πραγματικού κόσμου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου
Σαφής προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους παρανομούν


Σχετικά άρθρα

Εντοπίστηκε κύκλωμα που εξήγαγε από την Ελλάδα χάπια πρεγκαμπαλίνης
Στην Εισαγγελία οι δικογραφίες εις βάρος των εμπλεκομένων
Σε διαβούλευση η διάταξη για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου
Μ. Χρυσοχοΐδης: Με τις ελλείψεις φαρμάκων δεν θα παίξουμε
Σαφής προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους παρανομούν