Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

ELPEN: Η ελληνική δύναμη με παρουσία σε 87 χώρες παγκοσμίως

1/11/2013 11:15:38 πμ
΄Ανοιξε πρώτη τις πύλες της και ξενάγησε τα ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις της στο Πικέρμι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΈνα υπερσύγχρονο Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο, η εξωστρεφής αναπτυξιακή στρατηγική και η διεθνής ανταγωνιστικότητα της ELPEN, οι 820 εργαζόμενοι, εξειδικευμένοι επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη, αποτελούν την Καρδιά, το Μυαλό και την Ψυχή της ELPEN, της 1ης ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας. Μετά από 50 χρόνια παρουσίας στην φαρμακευτική αγορά και χάρη στην ποιότητα, την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που αναπτύσσει και παράγει στο εργοστάσιό της, χαίρει αναγνώρισης από το σύνολο του ιατροφαρμακευτικού κόσμου, των ασθενών και των συνεργατών της στην Ελλάδα και διεθνώς. Με αφορμή την ακμάζουσα δραστηριότητά της η ELPEN προετοιμάζει καμπάνια που θα «τρέξει» μέσα στον Νοέμβριο. Τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας άνοιξαν τις πύλες των εργοστάσιων τους στους δημοσιογράφους ξεναγώντας τους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις.

 


Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της ELPEN, κ. Δημήτριος Πενταφράγκας χαιρέτησε την εκδήλωση, σημειώνοντας ότι «πριν από 50 χρόνια, μια μικρή ομάδα ανθρώπων με περιορισμένους πόρους αλλά με πολλά όνειρα, βάλαμε τα θεμέλια για μια ισχυρή ελληνική φαρμακευτική εταιρεία που προσφέρει σημαντικό έργο στην εθνική οικονομία, την ιατροφαρμακευτική κοινότητα, τον άνθρωπο και το πολυτιμότερο αγαθό, την Υγεία του. Σήμερα, σε αυτή την δύσκολη αλλά παραγωγική περίοδο νιώθουμε υπερήφανοι γιατί η ELPEN με αιχμή τη συσκευή Elpenhaler® έχει γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή εταιρεία, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Θα κοιτάξουμε να γίνουμε μεγαλύτεροι ως εταιρεία για την Ελλάδα μας που τόσο αγαπάμε όλοι!»

 


Ο Αντιπρόεδρος της ELPEN, κ. Θεόδωρος Τρύφων εστιάζοντας στην πολιτική για το φάρμακο και την εγχώρια παραγωγή, τονίζει ότι«Δυστυχώς η συζήτηση για τη φαρμακευτική δαπάνη εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην τιμή των γενοσήμων, στο αν «αξίζουν», αν πρέπει να συνταγογραφούνται με εμπορική ονομασία ή με δραστική ουσία, με στόχο τον αποπροσανατολισμό από την ουσία του προβλήματος για τον περιορισμό των δαπανών. Είναι σαφές όμως ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως από την διαχρονική απουσία πολιτικής για το φάρμακο, την απουσία ελέγχων του όγκου συνταγογράφησης, τον υψηλό ρυθμό υποκατάστασης των παλαιών, εκτός πατέντου φαρμάκων από νεότερα ακριβότερα για τις ίδιες ενδείξεις, την απουσία ελέγχων στην εφοδιαστική αλυσίδα και την εφαρμογή οδηγιών συνταγογράφησης και θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Αυτή η μονοδιάστατη πολιτική επικέντρωσης στις τιμές, οδήγησε σε αθρόες εισαγωγές αντί να υποστηριχθεί η εγχώρια παραγωγή φαρμάκων. Η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία είχε και έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας ζήτησης με υψηλής ποιότητας φάρμακα. Με την παρούσα πολιτική αντί να προχωράμε μπροστά, έχουμε γυρίσει μια δεκαετία πίσω καθώς η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 υπολογίζεται να είναι χαμηλότερη ακόμα και από το 2004 και 60% χαμηλότερη από το 2009! Επιπλέον, η έλλειψη σταθερού πλαισίου δεν βοηθά τις εταιρείες να προγραμματίσουν και να στηρίξουν νέες επενδύσεις καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι ακόμα και στο άμεσο μέλλον. Τώρα, είναι πραγματικά ευκαιρία να υποστηριχθεί η προσπάθεια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που εν μέσω δυσκολιών αποδεικνύει ότι μπορεί να στηρίξει την εθνική οικονομία, την ενίσχυση της απασχόλησης, τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου και να προσφέρει στους έλληνες ασθενείς καινοτόμες, ασφαλείς και ποιοτικές θεραπείες.»

 


Η κα Αυγή Χαραλάμπους, Σύμβουλος του Προέδρου, παρουσιάζοντας τη διεθνή καινοτομία της ELPEN, την ιδιόκτητη συσκευή Elpenhaler®, εφεύρεση του Προέδρου Δ. Πενταφράγκα, επισήμανε ότι η ELPEN είναι η πρώτη φαρμακοβιομηχανία παγκοσμίως, η οποία έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη για τον υβριδικό συνδυασμό φλουτικαζόνης & σαλμετερόλης Elpenhaler®. Η συσκευή Elpenhaler® προστατεύεται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 80 κράτη, αναπτύχθηκε αρχικά για την θεραπεία του ?σθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τα διεθνή σχέδια ανάπτυξης της ELPEN. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «με τον συνδυασμό φλουτικαζόνης & σαλμετερόλης Elpenhaler® ο οποίος έχει εγκριθεί σε 27 Ευρωπαϊκές χώρες, οι ασθενείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες 8 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες το σκεύασμα ήδη κυκλοφορεί, διαθέτουν ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό όπλο για τη θεραπεία του ?σθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας


Ο κ. Ανδρέας Χριστοδούλου, Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης, πρόσθεσε ότι το Elpenhaler® αποτέλεσε την αφορμή ώστε τον Φεβρουάριο 2012 να δημιουργηθεί στη Γερμανία (Βερολίνο) η θυγατρική εταιρεία της ELPEN, η ELPEN PHARMA GMBH, που απασχολεί 30 έμπειρους επαγγελματίες στοιχείο που την καθιστά ως μια αναγνωρίσιμη δύναμη στον χώρο του φαρμάκου στη Γερμανία. Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε, «Αξιοποιώντας τη δυναμική της ELPEN και την έγκριση του Elpenhaler® στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, άμεσος στόχος είναι η εδραίωση ισχυρών συνεργασιών στα Βαλκάνια, στις χώρες της Βαλτικής και τις Σκανδιναβικές χώρες και η δημιουργία σταθερών σχέσεων με τοπικές εταιρείες και Υγειονομικές Αρχές, διανομείς και αντιπροσώπους. Αυτή η εντυπωσιακή πορεία των εξαγωγών αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των χωρών που εξάγουμε τα προϊόντα μας, 60 χώρες παγκοσμίως και 27 ευρωπαϊκές, και στον υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων των εξαγωγών από το 2006 έως σήμερα από περίπου 12.000.000€ σε πάνω από 25.000.000€, και με πρόβλεψη υπερδιπλασιασμού μέχρι το 2016!»

 


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πολλά νέα επενδυτικά σχέδια
Η φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε σε δύο σημαντικές διοργανώσεις


Σχετικά άρθρα

RAFARM: 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς
Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Win Medica: Νέα διοίκηση & νέα βιομηχανική μονάδα στην Τρίπολη
Και πολλά νέα επενδυτικά σχέδια
Η Karabinis Medical bronze χορηγός στο 1ο AI Hackathon
Στηρίζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Οι εργαζόμενοι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Σε ένα ευχάριστο και άκρως εορταστικό κλίμα