Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

ELPEN: Ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

25/7/2022 3:10:48 πμ
Δύο σύγχρονα αμφιθέατρα 130 θέσεων έκαστο και τρεις αίθουσες πολυμέσων παραδόθηκαν για χρήση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ευγενική αυτή πρωτοβουλία της εταιρείας γίνεται προς τιμήν του ιδρυτή της και απόφοιτου του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Δημήτρη Πενταφράγκα

Τα εγκαίνια των ανακαινισμένων αιθουσών διδασκαλίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 στο χώρο που στεγάζει το Τμήμα Φαρμακευτικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, της Πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών συλλογικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος επισήμανε: «Σήμερα, παραδίδουμε προς χρήση των φοιτητών, των μελών ΔΕΠ, των συνεργατών και των καθηγητών του τμήματος δύο σύγχρονα αμφιθέατρα 130 θέσεων έκαστο και τρεις αίθουσες πολυμέσων. Βάσει διεθνών αντικειμενικών αξιολογήσεων, το τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ αποτελεί μια από τις καλύτερες πανεπιστημιακές σχολές. Η ευγενική αυτή χορηγία της ELPEN θα συμβάλλει στην καλύτερη εκπαίδευση των φοιτητών μας και θα βοηθήσει το τμήμα της Φαρμακευτικής να συνεχίσει να παράγει σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο. Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να βρει και άλλους μιμητές, ιδιαίτερα σε αποφοίτους του ΕΚΠΑ που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον επιχειρηματικό χώρο».

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ELPEN, ο Co-CEO της εταιρείας και Πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων, τόνισε: «Η ανακαίνιση των νέων χώρων διδασκαλίας που εγκαινιάζουμε σήμερα αποτελεί ένα έργο πνοής, εμπνευσμένο από τον ιδρυτή της ELPEN, τον φαρμακοποιό Δημήτρη Πενταφράγκα. Έναν άνθρωπο που παραμένει μέχρι σήμερα διαχρονικά προσηλωμένος στην έρευνα και τη στήριξη της επιστημονικής κοινότητας. Η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας αποτέλεσε εξαρχής πρώτιστο μέλημά του, ακόμα και εν μέσω εξαιρετικά περιορισμένων οικονομικών πόρων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοιτητές Φαρμακευτικής εκπαιδεύτηκαν στα φυσικά προϊόντα με τη συνεργασία του ΙΔΕΕΑΦ και της ΠΕΦ
Στόχος μας να συμβάλουμε στην αυτονομία της Ευρώπης στη φαρμακευτική παραγωγή, τόνισε ο Δ. Δέμος


Σχετικά άρθρα

Σημαντική τιμητική διάκριση για την Ιουλία Τσέτη
Από την Επιστημονική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου
Ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στηρίζει την «Ελπίδα»
Και συμβάλλει στην ενίσχυση του προσκοπικού οράματος για έναν καλύτερο κόσμο
Πολυεπίπεδη στήριξη στους πυρόπληκτους παρέχει η Ομοσπονδία ΑΡΓΩ
Προσφέρει πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης