Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ελληνική Ένωση Market Access

3/4/2023 8:11:11 μμ
Περισσότερα από 350 στελέχη του χώρου της Υγείας συμμετείχαν στην 1η εκπαιδευτική ημερίδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τη συμμετοχή στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς και ευρύτερα από το χώρο της Υγείας στην Ελλάδα να ξεπερνά κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε η 1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non-Market Access, με τίτλο: «Το φάρμακο από το εργαστήριο στον ασθενή», που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.). 

Στην ημερίδα μίλησαν δεκάδες στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας σε μια πλούσια θεματολογία που αφορούσε τις προκλήσεις τις προοπτικές και το μέλλον του φαρμάκου στην Ελλάδα αλλά και τις εγκριτικές διαδικασίες, την τιμολόγηση και τις κλινικές έρευνες και πώς αυτές εντάσσονται στην καθημερινή πρακτική. Μια από τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες αφορούσε την Τιμολόγηση & Κανάλια Διανομής, όπου -όπως αναφέρθηκε- η απάντηση στην ερώτηση: «Πόσες τιμές έχει ένα φάρμακο;» είναι από τις δυσκολότερες εξισώσεις που καλούνται να καταγράψουν, να προσεγγίσουν και να προβλέψουν τόσο οι φαρμακευτικές εταιρείες όσο και αρχές υγείας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τιμές ενός φαρμάκου κυμαίνονται από μερικές δεκάδες αλλά σε blockbuster φάρμακα φτάνουν τις αρκετές εκατοντάδες. Ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από τα κράτη που έχει τιμολογηθεί, αλλά τα διαφορετικά επίπεδα τιμών που έχουν οριστεί σε κάθε κράτος. Η άσκηση γίνεται δυσκολότερη, εντάσσοντας τη διάσταση του χρόνου στην εξίσωση των εκτιμήσεων, καθώς οι τιμές μεταβάλλονται συνεχώς, δημιουργώντας ένα ντόμινο μεταβολών που επηρεάζει τις τιμές σε ολόκληρο το κόσμο.

Μιλώντας για την «Τιμολόγηση σε Ελλάδα και Ευρώπη – Το πλαίσιο της ανατιμολόγησης» και τα «Επίπεδα Τιμών και Κανάλια Εφοδιαστικής Αλυσίδας», οι Ισίδωρος Κουγιουμτζόγλου, Head of Market Access, ΒΙΑΝΕΞ, Γ.Γ. ΕΛ.Ε.Μ.Α., και Κωνσταντίνος Κοτσίφης, Reporting Manager Financial Analyst DEMO S.A., προσέγγισαν τα επίπεδα τιμών στην Ελλάδα, τις μεταβλητές από τις οποίες επηρεάζονται και πώς μπορούμε να αποκτήσουμε μια σχετική προβλεψιμότητα, στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα θεματική ενότητα της f-anazitisi
Για 8 συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Μαγνησίας: Ζητά την απόσυρση νόμου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
«Δεν καταπολεμάται έτσι η φοροδιαφυγή», τονίζει ο Σύλλογος
Bristol Myers Squibb: Να επιταχυνθεί η δημιουργία Εθνικού Ταμείου για τον Καρκίνο
Υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης όλων των σταδίων της ογκολογικής φροντίδας
Διακομματική Επιτροπή για το Φάρμακο ζητά ο ΣΦΕΕ
Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να ισορροπήσει η αγορά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου, Μιχάλη Χειμώνα
Υπ. Υγείας: Προγραμματίζει άυλη συνταγογράφηση για όλους τους τουρίστες
Δηλώσεις στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας ΝΑ Ευρώπης