Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ελλείψεις φαρμάκων και ανατιμήσεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις από τον υπουργό

1/6/2022 3:58:34 πμ
Εξοργισμένοι δηλώνουν και οι ασθενείς με αναπηρίες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθώς συνεχίζονται οι καταγγελίες για μεγάλες ελλείψεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα στα φαρμακεία της χώρας, 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε επερώτησή τους στη Βουλή καλούν τον υπουργό Υγείας να προβεί σε ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι «χιλιάδες ασφαλισμένοι, όχι μόνο ψάχνουν για αγωγή από φαρμακείο σε φαρμακείο, αλλά αδυνατούν να βρουν μια απλή αντιβίωση ή παυσίπονα», ενώ ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση για τους καρκινοπαθείς και για τους χρόνιους ασθενείς.

Παράλληλα θίγουν και το θέμα των ανατιμήσεων, σημειώνοντας ότι «οι αυξήσεις κυρίως στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα έχουν χτυπήσει κόκκινο». Τέλος, προβληματισμοί δημιουργούνται αναφορικά με το ενδεχόμενο διαγραφής από τη λίστα του ΕΟΠΥΥ κάποιων φαρμακευτικών σκευασμάτων ευρείας κατανάλωσης, όπως κρέμες, κολλύρια και σιρόπια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη του καταναλωτή.

«Είναι ανεπίτρεπτο, άνθρωποι με προβλήματα υγείας να μένουν χωρίς φαρμακευτική αγωγή», αναφέρουν οι βουλευτές και ζητούν να μάθουν ποια φάρμακα συγκεκριμένα θα διαγραφούν.

Εδώ και τώρα λύση για τις ελλείψεις γ' σφαιρινών και ηπαρινών ζητά η ΕΣΑΜΕΑ

Την ίδια στιγμή, με μια οργισμένη ανακοίνωση η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), απαιτεί να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στις ελλείψεις γ' σφαιρίνων και ηπαρίνων, καθώς κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, όπως αναφέρει. Η Συνομοσπονδία σχολιάζει: «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος είτε να πει πού εδράζεται το πρόβλημα είτε να το λύσει είτε να παραιτηθεί». Μάλιστα, επιρρίπτει ευθύνες στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκου, στον υπουργό Υγείας, αλλά και στην ίδια την ηγεσία της Κυβέρνησης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο