Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Eli Lilly: Πέντε νέα φάρμακα και 30 δισ. έσοδα αναμένει το 2023

16/12/2022 2:37:58 πμ
Παράλληλα ξεκινά 6 μελέτες φάσης 3
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για την επόμενη χρονιά, η Eli Lilly έχει φιλόδοξα σχέδια που εκτιμά ότι θα της αποφέρουν πωλήσεις ύψους περισσότερων από 30 δισ. δολάρια. Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει το Fierce Pharma, η εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει αιτήσεις άδειας κυκλοφορίας για πέντε νέα φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ περιμένει σημαντικά έσοδα και από την περαιτέρω προώθηση της τιρζεπατίδης. Παράλληλα θα ξεκινήσει έξι μελέτες φάσης 3, ενώ θα παρουσιάσει στοιχεία για έξι ακόμα μελέτες σε νέες θεραπείες.

Τα πέντε νέα φάρμακα της Eli Lilly για το 2023

Οι θεραπείες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2023 από την εταιρεία, εφόσον λάβουν τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές είναι: Το empagliflozin για τη χρόνια νεφρική νόσο και το donanemab για τα πρώιμα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ. Αιτήσεις θα κατατεθούν στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία. Επίσης το lebrikizumab για την ατοπική δερματίτιδα θα κατατεθεί στην Ιαπωνία, ενώ ετοιμάζονται και οι αιτήσεις του pirtobrutinib για τη θεραπεία ενός είδους λεμφώματος. 

Σε αυτά προστίθεται η αναμενόμενη απάντηση από τον FDA για το mirikizumab με ένδειξη την ελκώδη κολίτιδα αλλά και οι αιτήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την κυκλοφορία της τιρζεπατίδης, η οποία διαθέτει άδεια ως αντιδιαβητικό φάρμακο αλλά ζητείται η επέκταση της ένδειξης στην παχυσαρκία.

«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην παροχή καινοτόμων φαρμάκων για την αντιμετώπιση των πιο σημαντικών ανεκπλήρωτων αναγκών των ασθενών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος David Ricks σε συνομιλία της εταιρείας με τους αναλυτές.

Ο Michael Mason, επικεφαλής του τομέα διαβήτη της Lilly είπε πως η εταιρεία «θα επενδύσει στα φάρμακα GLP-1, καθώς θέλει να διασφαλίσει ότι θα έχει τα εφόδια να στηρίξει τα άτομα με διαβήτη και παχυσαρκία». 
Eνδεικτικό όσων αναφέρει ο Mason είναι ότι ανάμεσα στα φάρμακα που θα ενταχθούν σε κλινικές δοκιμές το 2023 είναι και το retatrutide για την παχυσαρκία και το orforglipron για το διαβήτη τύπου 2 και την παχυσαρκία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lilly εκτιμά ότι το 2022 θα κλείσει με έσοδα 28,5-29 δισ. δολάρια, ενώ το 2023 αναμένεται 30,3-30,8 δισ. δολάρια.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών