Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΕΛΕΤΕΜ: 1 στις 2 γυναίκες άνω των 50 ετών θα υποστούν κατάγματα λόγω της οστεοπόρωσης

15/10/2021 4:04:24 μμ
Πώς επιτυγχάνεται η πρόληψη και η αντιμετώπιση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εμμηνόπαυση από την International Menopause Society και την Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ), θέλοντας να τονίσουν ότι οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία των οστών τους.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Χριστόπουλο, επικ. καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛΕΤΕΜ, η οστεοπόρωση είναι δύσκολο να αναστραφεί και για αυτό η πρόληψη είναι εξαιρετικά σημαντική. Εκτός από την τακτική εξέταση για οστική πυκνότητα, περιλαμβάνει την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ασβέστιο, την πρόσληψη βιταμίνης D (από τον ήλιο και από τροφές), ήπια άσκηση, διακοπή καπνίσματος και μείωση της ποσότητας αλκοολούχων ποτών.

Αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης σημαίνει διακοπή της μείωσης οστικής μάζας και αναδόμηση του οστού, διευκρίνισε ο γιατρός. Αυτό το επιτυγχάνουμε με τη λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων και κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής, πάντοτε μετά από συνεννόηση με το γιατρό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health
Μέσω της νέας πρωτοβουλίας FIPWiSE Stories






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Κατακόρυφη αύξηση των παράνομων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ψεύτικα προφίλ και διαφημίσεις eshop
Νέο αντιβιοτικό για ουρολοιμώξεις μετά από 30 χρόνια εγκρίθηκε στο Ην. Βασίλειο
Αντιμετωπίζει και τα ανθεκτικά βακτήρια
Επιβεβαιώθηκε κρούσμα γρίπης H5N1 στην Αγγλία
Πρόκειται για τη λεγόμενη γρίπη των πτηνών
Ελλάδα: Καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε νοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ευρώπη
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health