Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΕΛΕΤΕΜ: 1 στις 2 γυναίκες άνω των 50 ετών θα υποστούν κατάγματα λόγω της οστεοπόρωσης

15/10/2021 4:04:24 μμ
Πώς επιτυγχάνεται η πρόληψη και η αντιμετώπιση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εμμηνόπαυση από την International Menopause Society και την Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ), θέλοντας να τονίσουν ότι οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία των οστών τους.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Χριστόπουλο, επικ. καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛΕΤΕΜ, η οστεοπόρωση είναι δύσκολο να αναστραφεί και για αυτό η πρόληψη είναι εξαιρετικά σημαντική. Εκτός από την τακτική εξέταση για οστική πυκνότητα, περιλαμβάνει την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ασβέστιο, την πρόσληψη βιταμίνης D (από τον ήλιο και από τροφές), ήπια άσκηση, διακοπή καπνίσματος και μείωση της ποσότητας αλκοολούχων ποτών.

Αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης σημαίνει διακοπή της μείωσης οστικής μάζας και αναδόμηση του οστού, διευκρίνισε ο γιατρός. Αυτό το επιτυγχάνουμε με τη λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων και κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής, πάντοτε μετά από συνεννόηση με το γιατρό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Σηματοδοτώντας την είσοδό του στην κατηγορία της ρινικής φροντίδας






Σχετικά άρθρα

Παχαίνουν στο ΑΙ για να πάρουν GLP-1
Η νέα ανησυχητική τάση στο Ηνωμένο Βασίλειο
ΕΟΦ: Συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία Med Safety Week 2026
Και καλεί τους επαγγελματίες υγείας και τους πολίτες να προωθούν τα σχετικά υλικά
ΕΜΑ: Ξεκινά ανασκόπηση σε αντικαταθλιπτικό φάρμακο και σε ανοσοσφαιρίνες
Λόγω αύξησης αναφορών για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες
Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών στις 30-31 Οκτωβρίου
15 χρόνια δυναμικής παρουσίας των ασθενών στις αποφάσεις για την Υγεία