Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έλεγχος ιικού φορτίου μέσω ΕΟΠΥΥ

29/5/2018 2:29:58 μμ
Το υπουργείο Υγείας ανταποκρίνεται στην εύλογη απαίτηση των ασθενών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εντός Ιουλίου αναμένεται να υλοποιηθεί το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη διενέργεια του ελέγχου του ιικού φορτίου για τους οροθετικούς με HIV, μέσω πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων.


Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ανταποκρινόμενο στο εύλογο αίτημα των συλλόγων των οροθετικών να διενεργείται με αξιοπιστία ο έλεγχος ιικού φορτίου με την προβλεπόμενη συχνότητα, διασφαλίζοντας και την αποτελεσματική θεραπευτική φροντίδα των οροθετικών και τη Δημόσια Υγεία.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το μέτρο αυτό βασίζεται στη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική γνωμάτευση και συνταγογράφηση παραπεμπτικών ασθενών με AIDS, από τον ΕΟΠΥΥ.


Η νέα πλατφόρμα διασφαλίζει την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων υγείας των ασθενών, κατά τη διαδικασία που απαιτείται για τη συνταγογράφηση και εκτέλεση της εξέτασης στον ιδιωτικό τομέα. Ουσιαστικά, καταργείται η σύνδεση ονόματος ασθενή, ΑΜΚΑ και ασθένειας κατά τη γνωμάτευση και παραπομπή των ασθενών για εξετάσεις.


Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς (ασφαλισμένους και ανασφάλιστους) να εξυπηρετηθούν και στον ιδιωτικό τομέα υγείας για την εκτέλεση των συγκεκριμένων εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων, διασφαλίζοντας την ανωνυμία και το απόρρητο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πραγματοποιήθηκε το 2025 με τη συμμετοχή και της Ελλάδας
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly