Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΛΕΑΝΑ: Η 1η βεβαίωση χορήγησης βιολογικού παράγοντα να γίνεται και από ιδιώτες ρευματολόγους

29/4/2020 9:42:24 πμ
Επιστολή προς το υπουργείο Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα σε επιστολή που έστειλε προς τον Β. Κικίλια ζητά η 1η βεβαίωση χορήγησης βιολογικού παράγοντα να γίνεται και από ιδιώτες ρευματολόγους.


Η Αθανασία Παππά αναφέρει στην επιστολή της πως «τον τελευταίο καιρό και λόγω της πανδημίας που βιώνουμε, αρκετοί ιδιώτες ιατροί ρευματολόγοι αδυνατούν να συνταγογραφήσουν την πρώτη συνταγή σε ασθενείς που θα πρέπει να χορηγηθεί βιολογικός παράγοντας!


Αναφερόμαστε σε θεραπείες με φάρμακα 1Α και 1Β! Αυτό που ισχύει είναι ότι για την πρώτη συνταγή σε αυτές και μόνο τις θεραπείες απαιτείται να γραφτεί από νοσοκομειακό ιατρό και οι επαναλαμβανόμενες από τον ιδιώτη, πράγμα που το θεωρούμε τελείως παράλογο».


Στην επιστολή επισημαίνεται ότι με την κατάργηση του τρίτου εδάφιου της παραγράφου 3 της υπ΄αριθμού Φ80000/ΟΙΚ.22101/2493/27-08-2010 (ΦΕΚ Β' 1326 ) Υπουργικής Απόφασης είχε ζητηθεί επί υπουργού Υγείας Α. Ξανθού και είχε σταλεί διευκρινιστικό έγγραφο στο οποίο είναι εμφανής η διάκριση ανάμεσα στη γνωμάτευση που καταργείται και στη βεβαίωση που αφορούσε στο χώρο χορήγησης του φαρμάκου κυρίως για τα φάρμακα 1Α!

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών