Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έλαβαν υποσχέσεις οι φαρμακοποιοί, αλλά συνεχίζουν την κινητοποίηση

19/11/2008
Διαβεβαιώσεις για α) άμεση καταβολή των οφειλομένων μέχρι και για τον Σεπτέμβριο, β) υπογραφή συλλογικής σύμβασης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την άμεση εξόφληση των φαρμακοποιών μέχρι και για τον Σεπτέμβριο, καθώς και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης μεταξύ του κλάδου και του ΟΠΑΔ, υποσχέθηκαν ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος και ο διοικητής του ταμείου Διονύσης Χιόνης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των φαρμακοποιών.

Συγκεκριμένα, ο Δημ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι έχουν ήδη βρεθεί τα χρήματα για να εξοφληθούν άμεσα οι φαρμακοποιοί και για τον Σεπτέμβριο, αλλά η εκταμίευσή τους μπορεί να γίνει μόνο μετά τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων του ΟΠΑΔ.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.) Κ. Λουράντος δήλωσε στη σύσκεψη ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας και του διοικητή του ΟΠΑΔ είναι ικανοποιητικές, αλλά η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου θα συνεχισθεί μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα που υποσχέθηκαν ο υπουργός Υγείας και ο διοικητής του ΟΠΑΔ.

Σε δήλωσή του στο «Φ.Κ.», ο Κ. Λουράντος τονίζει: «Μπορεί ο κ. Αβραμόπουλος να κάνει ό,τι μπορεί για να επιλύσει το πρόβλημα, αλλά όλα σκοντάφτουν ακόμη στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν έχει κάνει ούτε μία κίνηση να μας καλέσει για να συζητήσουμε. Εξακολουθούμε να δυσπιστούμε έναντι του υπουργείου Οικονομικών και, έτσι, συνεχίζουμε την κινητοποίησή μας».


Από τον Βασίλη Βενιζέλο

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης