Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη


ΕΚΠΑ: Το τμήμα Χημείας παρασκεύασε μεγάλες ποσότητες απολυμαντικού

8/5/2020 12:15:01 μμ
Θα διανεμηθεί στους φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο της μέριμνας της Διοίκησης του ΕΚΠΑ να υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας σε όλες τις δομές του, το Τμήμα Χημείας, με συντονισμό της Προέδρου του Τμήματος Καθηγήτριας Χριστιάνα Μητσοπούλου, παρασκεύασε μεγάλη ποσότητα απολυμαντικού υγρού, σύμφωνα με την προτεινόμενη και εγκεκριμένη συνταγή του ΠΟΥ (απολυμαντικό υγρό με βάση την ισοπροπανόλη, τη γλυκερίνη και το υπεροξείδιο του υδρογόνου)

Στην παρασκευή του απολυμαντικού συμμετείχαν τα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, μεταδιδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος.

Η όλη δράση χρηματοδοτήθηκε από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΑΔΠΠΑ) η οποία προμήθευσε το Τμήμα Χημείας με τα απαραίτητα αντιδραστήρια και υλικά για την παρασκευή και τη συσκευασία του απολυμαντικού υγρού.

Ήδη διανεμήθηκαν συνολικά τα πρώτα 50 λίτρα απολυμαντικού υγρού σε 200 συσκευασίες των 250ml στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το σύνολο της παραγωγής θα διανεμηθεί στους φοιτητές που διαμένουν αυτή τη στιγμή στην Εστία και για εκείνους που θα επιστρέψουν άμεσα για τα εργαστήρια το προσεχές διάστημα.
Όταν η επιστροφή των φοιτητών στις φοιτητικές εστίες ολοκληρωθεί, θα διανεμηθούν στη Φ.Ε.Π.Α. επιπλέον ποσότητες σε προσωπικές συσκευασίες για τις ανάγκες όλων.

Ο Πρόεδρος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ευχαρίστησε την τη διοίκηση και την επιστημονική ομάδα του ΕΚΠΑ για τη σημαντική πρωτοβουλία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να προτείνει ο φαρμακοποιός στους πελάτες του


Σχετικά άρθρα

Σε σύμβαση με την Gilead προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Για να εξασφαλίσει πρόσβαση στη ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία της COVID-19
Pfizer και η BioNTech: Ξεκινούν τελικές δοκιμές στο εμβόλιο κατά του SARS-COV-2
Εάν εγκριθεί θα παραδοθούν 100 εκατ. δόσεις έως τα τέλη του 2020
COVID-19: Έξι φαρμακευτικές εταιρείες ανταλλάσσουν πληροφορίες για την ανάπτυξη των φαρμάκων τους
Στόχος η αύξηση της παραγωγικής ικανότητάς τους, αν πάρουν έγκριση
Η COVID-19 θα αυξήσει τους θανάτους από καρκίνο
Σύμφωνα με άρθρο στο Science