Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΕΚΠΑ: Summer school on natural drug products

29/7/2022 3:31:16 μμ
Φοιτητές Φαρμακευτικής εκπαιδεύτηκαν στα φυσικά προϊόντα με τη συνεργασία του ΙΔΕΕΑΦ και της ΠΕΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις αρχές Ιουλίου διεξήχθη στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ το CIVIS Summer School on natural drug products, το οποίο είχε ως στόχο να προάγει την τρέχουσα γνώση και έρευνα σχετικά με τα φυσικά προϊόντα, εστιάζοντας σε έξι βασικούς τομείς: Χημεία Φυσικών Προϊόντων, Εθνοφαρμακολογία, Φαρμακολογία/Φαρμακοκινητική, Φαρμακευτική Τεχνολογία, Φυτοθεραπεία και Διατροφή.


Στη δράση αυτή συμμετείχαν με φυσική παρουσία 25 φοιτητές, ενώ 10 φοιτητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα διαδικτυακά. Το Summer School αποτελείτο από διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΔΕΕΑΦ του ΠΦΣ, της ΠΕΦ και καθηγητές του Τμήματος. Επίσης παρουσιάστηκαν ομιλίες νέων ερευνητών από τα συμμετέχοντα CIVIS Πανεπιστήμια, καθώς και από άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, παρουσιάσεις φοιτητών, εργαστηριακή πρακτική άσκηση και επίσκεψη στη φαρμακευτική βιομηχανία ELPEN.


Το συγκεκριμένο διεπιστημονικό θερινό σχολείο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τριών ακόμα CIVIS Πανεπιστημίων (Βουκουρεστίου, Eberhard Karls του Τύμπιγκεν Γερμανίας και Sapienza University της Ρώμης), ενός Πανεπιστημίου της Αφρικής (University of Pretoria) και τριών Πανεπιστημίων που δεν ανήκουν στη συμμαχία CIVIS.


Στο πρόγραμμα συνέβαλλαν από το Τμήμα Φαρμακευτικής η Καθηγήτρια Γ. Βαλσαμή, ο Καθηγητής Δ. Ρέκκας, ο Επίκουρος Καθηγητής Π. Δάλλας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μ. Ράλλης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ν. Αληγιάννης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορούν μη εγκεκριμένα φάρμακα σε φαρμακεία
Ήδη δώρισε πάνω από 80 χιλιάδες προϊόντα της


Σχετικά άρθρα

EMA: Επανεξέταση φαρμάκου για τη διαχείριση του βάρους
Διερευνάται για τη μακροπρόθεσμη καρδιαγγειακή ασφάλεια
Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τους πληγέντες της Θεσσαλίας
Πραγματοποιείται και διερεύνηση των ευρύτερων σχετικών αναγκών
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σώζει από τις θανατηφόρες δοσολογίες των φαρμάκων
Σε εξέλιξη ερευνητικά projects εκατομμυρίων λιρών στη Βρετανία
Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας: Οδηγίες για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Στόχος η αποφυγή των διαρροϊκών επεισοδίων και τα λοιμώδη νοσήματα