Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Έκλεισε το μεγαλύτερο φαρμακευτικό deal της χρονιάς

15/12/2022 5:18:26 πμ
Η Amgen εξαγόρασε τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Horizon Therapeutics έναντι 27,8 δισ. δολαρίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Amgen ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την εξαγορά της Horizon έναντι μιας συμφωνίας που αγγίζει τα 27,8 δισ. δολάρια καθιστώντας την τη μεγαλύτερη εξαγορά φαρμακευτικών εταιρειών για το 2022. Η συμφωνία αυτή, που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Wall Street Journal, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη συναλλαγή ανάμεσα στο φαρμακευτικό κλάδο μετά και την εξαγορά της Alexion από την AstraZeneca έναντι 39 δισ. δολαρίων το 2021.

Η Amgen από αυτή τη συμφωνία θα επωφεληθεί από την απόκτηση πολλών εγκεκριμένων θεραπειών που αφορούν τα σπάνια νοσήματα και τα αυτοάνοσα και που μέχρι σήμερα ανήκαν στο χαρτοφυλάκιο της Horizon. Σε αυτά περιλαμβάνεται μια συνταγογραφούμενη θεραπεία για ασθενείς με θυρεοειδική οφθαλμική νόσο, γνωστή και ως οφθαλμοπάθεια του Graves. Πρόκειται για το φάρμακο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Horizon, οι οποίες διπλασιάστηκαν σε 1,66 δισ. δολάρια το 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το φάρμακο για αυτήν την οφθαλμοπάθεια προβλέπεται να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 3,85 δισ. δολαρίων το 2028.

Μιλώντας σχετικά ο Robert Bradway, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amgen, δήλωσε: «Η εξαγορά της Horizon είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για την Amgen και συνάδει με τη στρατηγική μας για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μέσω της παροχής καινοτόμων φαρμάκων που καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Η επί δεκαετίες ηγετική θέση της Amgen στον τομέα των φλεγμονών και της νεφρολογίας, σε συνδυασμό με την παγκόσμια παρουσία μας και τις τεράστιες θεραπευτικές δυνατότητες των βιολογικών φαρμάκων, θα μας επιτρέψουν να προσεγγίσουμε πολύ περισσότερους ασθενείς με φάρμακα πρώτης κατηγορίας», πρόσθεσε. Η εταιρεία αναμένει ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Shockwave Medical
Μια επένδυση ύψους 474 εκατ. δολαρίων






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών