Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απ. Βαλτάς: «Έχετε μπερδέψει την υπηρεσία με τη λιανική πώληση»
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1% σημείωσε το 2020 ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Μεγάλη επιτυχία στο webinar για τον εμβολιασμό COVID-19
Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία MSD

Είναι οι νευροεπιστήμες η επόμενη πρόκληση για τη φαρμακευτική βιομηχανία;

24/1/2020 4:49:12 μμ
Οι απόψεις των ειδικών που συναντήθηκαν στο JP Morgan Healthcare Conference 2020
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη στροφή της φαρμακευτικής βιομηχανίας στις νευροεπιστήμες αποτυπώνουν οι απόψεις εκπροσώπων των βιοτεχνολογικών εταιρειών που συναντήθηκαν στο μεγάλο συνέδριο JP Morgan Healthcare στο Σαν Φρανσίσκο την περασμένη εβδομάδα.

Αν τη χρονιά που πέρασε η εστίαση ήταν ξεκάθαρα στην Ογκολογία (που ενισχύθηκε και από κίνητρα που δόθηκαν από τις αρμόδιες αρχές για την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων στον τομέα), φέτος η πρόκληση θα είναι οι παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και η νόσος Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με το fiercebiotech.com, o Jim Robinson, COO της Paragon Biosciences, είπε ότι το Αλτσχάιμερ τα τελευταία 20 χρόνια κόστισε τρισεκατομμύρια δολάρια για θεραπείες, ενώ η έρευνα στον τομέα συχνά καταλήγει σε αποτυχία. Παρόλα αυτά, ο ίδιος πιστεύει ότι αν δοθούν κίνητρα, όπως δόθηκαν και στην έρευνα για τον καρκίνο, μπορεί να έχουμε αποτελέσματα. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο CEO της Paragon Capital Partners, Jeff Aronin, ο οποίος πιστεύει ότι εφόσον οι γνώσεις μας στις νευροεπιστήμες και στην ψυχιατρική έχουν προχωρήσει πολύ, τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολλά νέα φάρμακα που θα εγκριθούν σε αυτούς τους τομείς της Ιατρικής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι απόψεις αυτές επιβεβαιώνονται και από τις ανακοινώσεις στο Συνέδριο του Bill Anderson, CEO της Roche: «Πιστεύω ότι οι νευροεπιστήμες έχουν την προοπτική να γίνουν αυτήν τη δεκαετία αυτό που έγινε η Ογκολογία την προηγούμενη». Σημειωτέον, η εταιρεία ελπίζει να λανσάρει το 2020 το risdiplam για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία και το satralizumab για τις διαταραχές του φάσματος της οπτικής νευρομυελίτιδας.

Το μέλλον είναι τα πολυχάπια

Μια άλλη οπτική στο θέμα έφερε η Patricia Hurter από τη Lyndra Therapeutics, η οποία διαχώρισε τις ιατρικές ανάγκες του ανεπτυγμένου κόσμου και του αναπτυσσόμενου, αλλά θεωρεί σημαντική την ανάπτυξη πολυχαπιών που να συνδυάζουν τις φαρμακευτικές ουσίες διαφορετικών παθήσεων.

«Οι γυναίκες στην Αφρική είτε μένουν έγκυες είτε κολλάνε HIV, ενώ οι οικονομικές προοπτικές αυτών και των παιδιών τους είναι δραματικές. Εμείς συνεργαζόμαστε τώρα με την Gilead για χάπια προφύλαξης από τον ιό HIV και για αντισυλληπτικά. Στο μέλλον θα θέλαμε να δούμε από του στόματος θεραπείες για λήψη μία φορά το μήνα ή ακόμα και μία κάψουλα και με τα δύο φάρμακα. Αυτό θα ήταν επαναστατικό για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Για την Αμερική, πιστεύω ότι η "επιδημία" της υπέρτασης και του διαβήτη οφείλεται στην κακή συμμόρφωση. Δεν αισθάνονται άρρωστοι, άρα δεν παίρνουν το φάρμακο. Η πάθησή τους όμως εξελίσσεται και αυτό οδηγεί σε περιττές νοσηλείες. Θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε σύγχρονες μεθόδους χορήγησης για όλα τα φάρμακα που χρειάζεται κάθε ασθενής σε ένα χάπι με εβδομαδιαία λήψη, ώστε να αποφεύγεται η επιδείνωση της κατάστασής τους».

Τέλος, ο CEO της Westlake Village Biopartners, Sean Harper περιμένει ότι τα φώτα θα πέσουν στη Γενετική, θεωρώντας ότι το μέλλον είναι στην επεξεργασία ανθρώπινων κυττάρων που μπορούν να κάνουν «εκπληκτικά πράγματα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το Evaluate Pharma η φαρμακευτική αγορά ανακάμπτει σημαντικά
Το aducanumab της Biogen δρα ενάντια στην παθοφυσιολογία της νόσου


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της