Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


EHPM 2021: Νέα αντιπρόεδρος η Ελληνίδα Μαγδαληνή Σελανικλή από το ΣΕΣΔΙ

10/3/2021 5:53:08 μμ
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Προϊόντων Υγείας εξέλεξε το νέο προεδρείο της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις 25 Φεβρουαρίου 2021 ο European Federation of Associations of Health Product Manufacturers (EHPM) διεξήγαγε την ετήσια Γενική του Συνέλευση με την πραγματοποίηση του απολογισμού του 2020, τον καθορισμό των δράσεων για το 2021, την τροποποίηση του καταστατικού και τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων θεσμικών οργάνων του συλλόγου για τη θητεία 2021-2022.

Την έναρξη έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος του EHPM, Michel Horn, τονίζοντας ότι παρότι η ομάδα απαρτίζεται από λίγα άτομα, κατάφερε να πετύχει πολλά χάρη στην οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια των μελών της.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Γενική Διευθύντρια του EHPM, Livia Menichetti, η οποία παρουσίασε τα επιτεύγματα της προηγούμενης χρονιάς και τους στόχους της επόμενης. Σημείωσε ότι o EHPM έχει καταφέρει να είναι η κύρια φωνή του κλάδου των συμπληρωμάτων διατροφής, εκθέτοντας τα βασικά προβλήματα της βιομηχανίας και διεκδικώντας ένα καλύτερο θεσμικό πλαίσιο από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Επιπροσθέτως, η ταμίας, Μαγδαληνή Σελανικλή, παρουσίασε τον προϋπολογισμό του EHPM. 

Στη συνέχεια, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τους ο Antonino Santoro (FederSalus, Ιταλία) ως νέο Πρόεδρο του EHPM, τους Nicolas Cappelaere (Synadiet, Γαλλία), Michel Horn (BeSup, Βέλγιο), Martin Last (HFMA, Ηνωμένο Βασίλειο) και Μαγδαληνή Σελανικλή (ΣΕΣΔΙ, Ελλάδα) ως Αντιπρόεδρους, τον Bolke Koster (NPN, Ολλανδία) ως Ταμία και τους Bartosz Deminaniuk (KRSiO, Πολωνία), Harald Dittmar (BDIH, Γερμανία) και Jonathan Griffith (IHTA, Ιρλανδία) ως μέλη.

Η νέο-εκλεγείσα αντιπρόεδρος του EHPM, Μαγδαληνή Σελανικλή, δήλωσε:
«Ο EHPM εκπροσωπεί έναν κλάδο 14 δισ. Είναι απόλυτη προτεραιότητα να παραμείνουμε δεσμευμένοι στο έργο μας. Πάντα με γνώμονα την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα, συνεχίζουμε να διεκδικούμε συντονισμένες πολιτικές, κανονισμούς και δράσεις που προάγουν την ορθή χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής, υποστηρίζουν την καινοτομία και την έρευνα και τα εντάσσουν στον τομέα των πολιτικών πρόληψης διατροφικά συνδεδεμένων παραγόντων κινδύνου». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα «σημεία προσοχής» στην Υγεία για το 2024 καταγράφει η Ένωση
Αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών