Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έφτασαν στην Ευρώπη οι πρώτες δόσεις εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων

30/6/2022 1:10:26 πμ
Ενώ ο ΕΜΑ ξεκινά την αξιολόγηση του Imvanex
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


'Aρχισε η παράδοση στην Ευρώπη των πρώτων δόσεων εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων, τα οποία αγόρασε η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της τρέχουσας έξαρσης. Αγοράστηκαν συνολικά 109.090 δόσεις, από τις οποίες οι πρώτες 5.300 πηγαίνουν στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η πρώτη από μια σειρά παραδόσεων εμβολίων που θα πραγματοποιούνται τακτικά κατά τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλα τα κράτη μέλη είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στην τρέχουσα έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ προτεραιότητα θα δίνεται στα κράτη μέλη που έχουν πληγεί περισσότερο.

Την ίδια στιγμή ο ΕΜΑ ανακοινώνει ότι η επιτροπή CHMP ξεκινά επίσημα την αξιολόγηση του εμβολίου Imvanex, ώστε να κρίνει αν μπορεί να επεκταθεί η ένδειξή του για την προστασία από την ευλογιά των πιθήκων. Το Imvanex είναι επί του παρόντος εγκεκριμένο στην ΕΕ για την πρόληψη της ευλογιάς σε ενήλικες, αλλά οι προμήθειες στην Ε.Ε. είναι περιορισμένες. Σύμφωνα με αποτελέσματα εργαστηριακών μελετών (μη κλινικά δεδομένα) το εμβόλιο φαίνεται να ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων που στοχεύουν τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

Στις ΗΠΑ έχει ήδη εγκριθεί για αυτή τη νόσο, έτσι ο ΕΜΑ συνέστησε την εισαγωγή του από τις ΗΠΑ και την προσωρινή χρήση του σε χώρες με αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
Εξαιτίας της πολιτικής Trump






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Επιβεβαιώθηκε η παρενέργεια της finasteride
Αλλάζουν οι προειδοποιήσεις ασφαλείας των φαρμάκων
Κάθε μέρα κάτι ψάχνεις… Μήπως αυτόν τον Μάιο να ψάξεις και το δέρμα σου;
Το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας
Παγκόσμια Ημέρα 'Aσθματος
«Δώσε ανάσα σε όλους: Πρόσβαση στα εισπνεόμενα φάρμακα για κάθε ασθενή!»
Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Χεριών
Το 50% των νοσοκομειακών λοιμώξεων μπορούν να προληφθούν