Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


EFPIA & ΣΦΕΕ για Covid-19: 14 εγκεκριμένα εμβόλια και άλλα 143 υποψήφια σε κλινική ανάπτυξη

7/12/2021 10:32:56 μμ
H παγκόσμια παραγωγή εμβολίων COVID-19 θα ξεπεράσει τα 12 δισ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος παρουσιάζουν ένα infographic, το οποίο καταγράφει τα τελευταία στοιχεία για τα εμβόλια COVID-19 και την επίδρασή τους σε διεθνές επίπεδο. Όπως αναφέρεται, μέσα σε δύο μήνες (Δεκέμβριος 2021), η παγκόσμια παραγωγή εμβολίων COVID-19 θα ξεπεράσει τα 12 δισ., ενώ η τρέχουσα παραγωγή κυμαίνεται στις 1,2 δισ. δόσεις το μήνα.

Η επιτυχία στη μάχη κατά της COVID-19 βασίζεται στη διανομή και χορήγηση αυτών των δόσεων παγκοσμίως, ενώ η βιομηχανία έχει δεσμευτεί να παρέχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη. Μέχρι την 1η Οκτώβρη του 2021, 558 εκ. δωριζόμενες δόσεις έχουν ληφθεί από χώρες που τις χρειαζόντουσαν, ενώ από τον Οκτώβριο του 2021, υπάρχουν 14 εγκεκριμένα εμβόλια και 143 υποψήφια εμβόλια σε κλινική ανάπτυξη με παραπάνω από 200 κλινικές δοκιμές σε εξέλιξη. Το 70% του χρόνου παραγωγής ενός εμβολίου απορροφάται από τον ποιοτικό έλεγχο και τις κλινικές δοκιμές. Το να γνωρίζουμε τα συστατικά ενός εμβολίου και τον τρόπο συνδυασμού τους δεν είναι επαρκές: η εμπειρογνωμοσύνη και η εμπειρία έχουν σημασία, γιΆ αυτό και είναι καθοριστικές οι 329 συμφωνίες εθελοντικής συνεργασίας.

Η επιτυχία του λανσαρίσματος του εμβολίου COVID-19 εξαρτάται πολύ από τις δυνατότητες του συστήματος υγείας, οι οποίες ποικίλλουν σημαντικά παγκοσμίως. Ιδιαίτερα στην Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία η ετοιμότητα των χωρών χρειάζεται υποστήριξη. Με την παραγωγή να μην αντιμετωπίζει πια προβλήματα συμφορήσεων, η ετοιμότητα των συστημάτων υγείας να λανσάρουν το εμβόλιο και τα υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης σε αυτό είναι παράγοντες κλειδιά για να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Σε διάφορα μέρη του κόσμου όμως είναι και τα δύο ακόμα ανεπαρκή.

Οι δύο επιστημονικοί φορείς σημειώνουν πως «μέσα από τα στοιχεία αυτά αναδεικνύεται το γεγονός πως η διαφύλαξη της Πνευματικής Ιδιοκτησίας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών