Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ε.Σ.Α.ΜΕΑ: Καταγγέλλει τραγικές ελλείψεις Γ΄ σφαιρίνης

23/5/2022 1:58:59 πμ
Ζητά την επέμβαση του υπουργείου Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με επείγουσα επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας ζητά τη λύση του προβλήματος για τους χρονίως πάσχοντες ασθενείς που χρειάζονται για την επιβίωσή τους Γ΄ σφαιρίνη, η οποία βρίσκεται σε έλλειψη από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εδώ και αρκετό καιρό, ενώ και μέσω ΙΦΕΤ η προμήθειά της γίνεται με το σταγονόμετρο. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το πρόβλημα εδράζεται στο ότι η αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκου του υπουργείου Υγείας, δεν έχει προχωρήσει στη σχετική διαπραγμάτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι εταιρείες που εισάγουν τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη που οφείλεται στο μεγάλο clawback και κάνει, προφανώς, «ασύμφορη» την προμήθεια και διάθεσή της στον ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρουν.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., άμεσα ανταποκρινόμενη στις κραυγές αγωνίας των χρονίως πασχόντων ασθενών που κινδυνεύει η ζωή τους από την έλλειψη της Γ΄ σφαιρίνης ζητά από το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντί τους και να προβεί άμεσα και χωρίς άλλη πλέον καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από το βήμα του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Οδηγίες επίλυσης από τον ΠΦΣ και τον ΕΟΠΥΥ






Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Συμψηφισμός του clawback με δαπάνες έρευνας σε ποσοστό 50%
Από το βήμα του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κ. Μητσοτάκης: Κράτος δικαίου η αποστολή φαρμάκων «κατΆ οίκον»
Η υπηρεσία μετουσιώνεται σε δικαίωμα του πολίτη