Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ε. Λιακούλη: Ζητά την παρέμβαση Εισαγγελέα για την υποστελέχωση του φαρμακείου στο Π.Ν. Λάρισας

15/2/2021 5:22:00 μμ
Η βουλευτής προειδοποιεί για πιθανό burn out των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη καταγγέλλει ότι τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έχει "αποδεκατίσει" το ανθρώπινο δυναμικό του φαρμακείου, αφήνοντας τη λειτουργία του μόνο σε 3 φαρμακοποιούς και σε κανέναν βοηθό φαρμακείου. 

Η βουλευτής ζητά την παρέμβαση Εισαγγελέα διότι πρόκειται για εξαιρετικής σοβαρότητας ζήτημα για τη δημόσια υγεία. Όπως αναφέρει σε ερώτησή της στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, οι φαρμακοποιοί του Νοσοκομείου είναι "πανικόβλητοι", καθώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να γίνουν μοιραία λάθη στην προμήθεια των φαρμάκων στους ασθενείς.

Οι υπάλληλοι του νοσοκομειακού φαρμακείου έχουν αποστείλει αλλεπάλληλα έγγραφα που καταγράφουν τη συνεχή υποστελέχωση και τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των υπηρετούντων.
Η κατάσταση όμως επιδεινώθηκε πριν λίγες ημέρες, στις 03/02/2021, όταν ελήφθη από το Διοικητή του Νοσοκομείου απόφαση που όχι μόνο δεν ενισχύει τη δομή, αλλά μετακινεί τους δύο εναπομείναντες βοηθούς φαρμακείου στο εργαστήριο διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων. 

Όπως διευκρινίζει η βουλευτής: "Στον οργανισμό του Νοσοκομείου, προβλέπονται επτά θέσεις Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, ενώ σήμερα υπηρετούν σταθερά μόνο τρεις. Αντίστοιχα, στην κατηγορία Βοηθών Φαρμακείου, ενώ προβλέπονται δώδεκα θέσεις, υπηρετούσαν μέχρι πριν λίγες ημέρες σταθερά μόνο δύο και τώρα… κανείς!".
Η βουλευτής κάνει λόγο για ανάληψη ευθύνης σε περίπτωση μοιραίου λάθους για την ανθρώπινη υγεία και ζωή, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει την πρόσφ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά