Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

DEMO ABEE: Πρωτοπορεί στον τομέα της νεφρολογίας
Από το 1996 ξεκίνησε να παράγει τα πρώτα προϊόντα αιμοκάθαρσης
Cambridge: Νέο εργαλείο ανίχνευσης καρδιαγγειακού κινδύνου
Θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην Ευρώπη
ΠΦΣ: Οι θεσμικοί φορείς κρίνουν την αποτελεσματικότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ
Απάντηση στην ανακοίνωση του ΦΣΑ και από τον Κ. Βαρδιάμπαση

e-Φαρμακεία: Συνεργασίες με e-food και Public

27/5/2021 3:39:23 μμ
Είναι ή όχι αμφιλεγόμενες οι νέες μέθοδοι εξυπηρέτησης του κοινού;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η μεγάλη ζήτηση που προκάλεσε η πανδημία για τη διακίνηση προϊόντων αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, αλλά και η αδυναμία των εταιρειών ταχυμεταφορών να εξυπηρετήσουν το κοινό λόγω του τεράστιου όγκου δεμάτων, οδήγησε πολλές επιχειρήσεις να επιλέξουν νέους «δρόμους» για να αποστείλουν τα προϊόντα τους εγκαίρως στους καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό εταιρείες προσέλαβαν δικούς τους μεταφορείς ή χρησιμοποίησαν ακόμα και ταξί, άλλες πραγματοποίησαν και συνεργασίες μεταξύ τους, πρακτική στην οποία ενεπλάκησαν και e-shop φαρμακείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πλατφόρμα e-food που συνεργάζεται με το tofarmakeiomou.gr. Το e-food προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης μεταφοράς των προϊόντων φαρμακείου που επιτρέπεται να πωλούνται μέσω διαδικτύου (καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής, διάφορα παραφαρμακευτικά είδη κτλ.). Οι αποστολές πραγματοποιούνται εντός της ημέρας, αναλόγως με την ώρα που θα γίνει η παραγγελία.

Ένα άλλο παράδειγμα τέτοιου τύπου συνεργασίας είναι το ηλεκτρονικό πολυκατάστημα Public.gr, το οποίο έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με online φαρμακεία και καταστήματα προϊόντων που αφορούν την υγεία και εξυπηρετεί τους καταναλωτές διεκπεραιώνοντας τη συναλλαγή. Όπως διευκρινίζεται στο site: «… δημιουργήσαμε το Public Marketplace όπου πλέον μπορείς να αγοράζεις επιπλέον προϊόντα από συνεργαζόμενα καταστήματα απευθείας μέσω του Public.gr. Κάθε επιλεγμένο κατάστημα καθορίζει την τιμή, τα μεταφορικά και την πολιτική επιστροφών του και στη συνέχεια τιμολογεί και αποστέλλει το προϊόν κατευθείαν στο σπίτι ή στο γραφείο σου. Η συναλλαγή διεκπεραιώνεται στο Public.gr με τη μέγιστη ασφάλεια και εμπιστοσύνη που αυτό παρέχει». 

Ξεκαθαρίζεται λοιπόν ότι την ευθύνη για την προμήθεια και τη διακίνηση των προϊόντων έχουν τα συνεργαζόμενα online φαρμακεία που προχώρησαν σε αυτές τις πιο σύγχρονες λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Ωστόσο, και καθώς στο «παιχνίδι» μπήκαν –λόγω επικαιρότητας– και τα τεστ COVID-19 (rapid και self), μερίδα φαρμακοποιών θεωρούν την πρακτική αυτή αμφιλεγόμενη και ζητούν παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές και από τον ΠΦΣ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος αποφάσισε την οριστική διακοπή της χορήγησης self tests
Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του HealthIT Conference


Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Οι θεσμικοί φορείς κρίνουν την αποτελεσματικότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ
Απάντηση στην ανακοίνωση του ΦΣΑ και από τον Κ. Βαρδιάμπαση
Σε 1,5 μήνα ολοκληρώνεται ο διάλογος για τα θεσμικά θέματα των φαρμακοποιών
Δέσμευση της κυβέρνησης προς τον ΠΦΣ
ΦΣΑ: Στα φαρμακεία μετακυλίεται το clawback των ιατροτεχνολογικών
Ο Σύλλογος αποφάσισε την οριστική διακοπή της χορήγησης self tests
ΗΔΙΚΑ: Έτοιμη η πλατφόρμα για τη διανομή self tests από τα σούπερ μάρκετ
Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του HealthIT Conference