Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ε.Ε.: Εξασφάλισε δόσεις από το εμβόλιο της Janssen

12/10/2020 4:37:03 μμ
Η σύμβαση αφορά την προμήθεια εμβολίων για 200 εκατομμύρια άτομα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη σύμβαση με τη φαρμακευτική εταιρεία Janssen Pharmaceutica NV, μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες της Johnson & Johnson, για εμβόλιο κατά της COVID-19.

Η σύμβαση θα επιτρέψει στα κράτη μέλη, αμέσως μόλις αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, να αγοράσουν εμβόλια για 200 εκατομμύρια άτομα, ενώ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν εμβόλια για επιπλέον 200 εκατομμύρια άτομα. Τα κράτη μέλη θα μπορούν επίσης να αποφασίσουν να δωρίσουν τα εμβόλια σε χώρες χαμηλότερου ή μεσαίου εισοδήματος ή να τα ανακατευθύνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το υποψήφιο εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19 αξιοποιεί την τεχνολογική πλατφόρμα AdVac®, η οποία χρησιμοποιήθηκε επίσης για την ανάπτυξη και την παρασκευή του πρόσφατα εγκριθέντος εμβολίου της Janssen κατά του ιού Έμπολα, καθώς και των υποψήφιων εμβολίων κατά των ιών Zika, RSV και HIV.

Το υποψήφιο εμβόλιο βρίσκεται ήδη στη φάση III των κλινικών δοκιμών. Η απόφαση της Επιτροπής να υποστηρίξει το εμβόλιο αυτό βασίζεται σε έγκυρη επιστημονική αξιολόγηση, στην τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, στην εμπειρία της εταιρείας στην ανάπτυξη εμβολίων, καθώς και στην παραγωγική της ικανότητα που της επιτρέπει να προμηθεύσει το σύνολο της ΕΕ.

Η Επιτροπή έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία AstraZeneca και με τις εταιρείες Sanofi-GSK και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία διερευνητικές συνομιλίες με τις εταιρείες CureVac, BioNTech-Pfizer και Moderna.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι το υψηλό κόστος και το υψηλό ποσοστό αποτυχίας καθιστούν τις επενδύσεις σε εμβόλια κατά της COVID-19 απόφαση υψηλού κινδύνου για τους φορείς ανάπτυξης εμβολίων, η εν λόγω συμφωνία θα επιτρέψει την πραγματοποίηση επενδύσεων οι οποίες διαφορετικά πιθανότατα δεν θα πραγματοποιούνταν. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών