Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ε.Ε.: επέκταση ένδειξης για το Enbrel

26/1/2009
Θεραπεία χρόνιας, σοβαρής μορφής ψωρίασης κατά πλάκας, σε παιδιά και εφήβους άνω των 8 ετών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) ενέκρινε μία νέα επέκταση ένδειξης για το Enbrel (etanercept), φαρμάκου της Wyeth Europe Ltd, που έως τώρα ήταν εγκεκριμένο στην Ευρώπη για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της πολυαρθρικής νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας, της ψωριασικής αρθρίτιδας, της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας και της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας, σε ενήλικες.

 

Η επέκταση της ένδειξης αφορά τη θεραπεία χρόνιας, σοβαρής μορφής ψωρίασης κατά πλάκας, σε παιδιά/εφήβους άνω των 8 ετών, όπου αποτυγχάνουν άλλες συστημικές θεραπείες ή φωτοθεραπείες.

 

Η έγκριση βασίστηκε στη μελέτη «211», που είναι πρώτη κλινική μελέτη βιολογικής θεραπείας που έγινε σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης έδειξαν ότι στις 12 εβδομάδες το 57% των ασθενών παρουσίασαν βελτίωση σε σύγκριση με το 11% των ασθενών που λάμβαναν εικονικό φάρμακο. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

 

«Η έγκριση της ετανερσέπτης για τη παιδική ψωρίαση βαριάς μορφής προσφέρει μια νέα σημαντική εναλλακτική θεραπεία για την έλεγχο της ψωρίασης, σε μια ηλικία όπου λίγες θεραπείες είναι διαθέσιμες», δήλωσε ο καθηγητής Jorg Prinz του τμήματος δερματολογίας του πανεπιστημίου Ludwig-Maximillians στο Μόναχο. «Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν που δρα μειώνοντας την χρόνια φλεγμονή που οδηγεί στην ψωρίαση κατά πλάκας. Επιτρέπει στους γιατρούς να στοχεύουν στη ρίζα της φλεγμονής και μπορεί, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, να προσφέρει σε αυτούς τους νεαρούς ασθενείς ένα καθαρό δέρμα και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ακόμα και όταν άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας


Σχετικά άρθρα

30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Φ.Σ. Λιβαδειάς: «Δεν συμμετέχουμε στη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου»
«Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να παρανομήσουν», αναφέρει ο Σύλλογος
Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ στηρίζει τις φαρμακαποθήκες της Θεσσαλίας
Προσφέρει επιπλέον ποσότητες φαρμάκων και χρόνο πίστωσης, μετά από αίτημα των ΠΦΣ & ΟΣΦΕ