Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Δυσβάσταχτο το κόστος της αγωγής για τους καρδιοπαθείς

16/4/2014 10:13:16 πμ
Το 13% των καρδιοπαθών κόβει τα φάρμακά του λόγω κρίσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Δυσβάστακτο είναι πλέον το κόστος των φαρμάκων για τους καρδιοπαθείς, εξαιτίας της υψηλής συμμετοχής τους στην προμήθεια των απαραίτητων για τη υγεία τους φαρμάκων.


Αυτό ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" κ. Γεώργιος Ανδρικόπουλος σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την οργάνωση του 29ου Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) και την Α' Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 25 και 26 Απριλίου 2014 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 


Ο κ. Γ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στην επίδραση της οικονομικής κρίσης στην υγεία, όπως έχει αναδειχθεί από τη μεγάλη έρευνα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας με την επωνυμία «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης – Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου».

 

Πρόκειται για μια διαρκή προσπάθεια του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. να καταγράψει τη συχνότητα των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα στον ελληνικό πληθυσμό που μετρά ήδη 45.000 εξετασθέντες δωρεάν από γιατρούς του ιδρύματος.

 

Από τα πρόσφατα δεδομένα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση των ασθενών απέναντι στο κόστος της θεραπείας τους.

 


Το 53% των πολιτών δηλώνουν ότι το κόστος συμμετοχής στη φαρμακευτική αγωγή είναι μεγάλο (45%) ή δυσβάσταχτο (8%). Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι 12,9% των ασθενών εγκατέλειψε τη φαρμακευτική αγωγή λόγω υψηλού κόστους.

 


Πηγή: onmed.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετεωρισμός, «φούσκωμα», δυσπεψία: Πού οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται
Για την παροχή υπηρεσιών συνταγογράφησης και χορήγησης θεραπείας






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit