Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δύο σημαντικές διακρίσεις για τον Σωτήρη Μπερσίμη

8/5/2018 2:41:26 μμ
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι ο πρώτος Έλληνας μάνατζερ που βραβεύεται από το ENBIS
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο σημαντικές διακρίσεις έλαβε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Σωτήρης Μπερσίμης.


Ο κ. Μπερσίμης έλαβε το βραβείο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS). Πρόκειται για σημαντική διάκριση, καθώς για πρώτη φορά το βραβείο απονέμεται σε Έλληνα και πρώτη φορά σε μάνατζερ δημόσιου οργανισμού. Παράλληλα, ο κ. Μπερσίμης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network.


Οι δύο διακρίσεις σχετίζονται με τα «εργαλεία» που εφάρμοσε την τελευταία διετία στον ΕΟΠΥΥ ο κ. Μπερσίμης (ένταξη κανόνων ICD-10 στα διαγνωστικά, διασύνδεση γνωματεύσεων και εκτελέσεων μέσω της εφαρμογής του eΔΑΠΥ), με στόχο τον εξορθολογισμό και τον έλεγχο των δαπανών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και την ομαλοποίηση του προγράμματος πληρωμών του Οργανισμού. Αξιοποίησε τεχνολογία αιχμής, την επιστήμη της Στατιστικής και την επιχειρησιακή αναλυτική, με στόχο τη συνολική βιωσιμότητα του συστήματος, τον εντοπισμό και την αποτροπή της παραβατικής συμπεριφοράς.


Το βραβείο «Best Manager Award» έχει θεσμοθετηθεί από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS), που αποτελεί έναν ανεξάρτητο Οργανισμό για την προαγωγή της χρήσης στατιστικών μεθόδων στη διοίκηση επιχειρήσεων και έχει έδρα στο 'Αμστερνταμ.


Το European Healthcare Fraud & Corruption Network είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και της απάτης στην Υγεία. Στη Γενική του Συνέλευση, που έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου 2018 στο Βέλγιο, εξέλεξε ως πρόεδρό του τον κ. Μπερσίμη, μετά από πρόταση των μελών του Δικτύου και αφού προηγήθηκε αξιολόγηση του έργου του στον ΕΟΠΥΥ.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από 39 χρόνια, ο πρόεδρος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης
Αφήνοντας τον Συνεταιρισμό «στο καλύτερο σημείο του», όπως δήλωσε ο ίδιος






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό