Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.

τελευταία νέα


Δραματική επιστολή 6 Φαρμακευτικών Συλλόγων της Αν. Μακεδονίας

10/2/2021 11:30:24 πμ
Ζητούν την επιστροφή των αγροτικών γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολή τους οι 6 Φαρμακευτικοί Σύλλογοι (Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών) ζητούν από το υπ. Υγείας την άμεση επιστροφή των αγροτικών ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία τους για τους εξής σημαντικούς λόγους:
  1. Οι 400.000 πολίτες της υπαίθρου εδώ και τρεις μήνες ταλαιπωρούνται αφάνταστα, αφού αναγκάζονται να μετακινηθούν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες για ιατρική φροντίδα και για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Πολλές φορές μάλιστα δεκάδες χιλιόμετρα από τον τόπο της κατοικίας τους! 
  2. Στην πλειονότητά τους είναι μοναχικοί άνθρωποι τρίτης ηλικίας με δυσκολίες στην κίνηση λόγω και των χρόνιων νοσημάτων τους και λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου.
  3. Πέραν της ελλιπούς εξυπηρέτησης, δημιουργούνται και συνθήκες συνωστισμού στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία, ενώ με τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων θα υπάρχει διασπορά των ασθενών και θα αποτρέπονται φαινόμενα μετάδοσης του ιού
  4. Ήδη έχει ολοκληρωθεί σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της περιοχής και όπως είναι αυτονόητο δεν υφίστανται πλέον λόγοι αποκλεισμού των περιφερειακών ιατρείων.
  5. Η μετακίνηση ενός ιατρού προς το αγροτικό ιατρείο είναι ασύγκριτα ασφαλέστερη από τη μετακίνηση 500 ή 1000 κατοίκων του χωριού προς το Κέντρο Υγείας!
  6. Τα φαρμακεία της Περιφέρειας δεν αντέχουν άλλο στον καθημερινό «δανεισμό» φαρμάκων, αφού οι περισσότεροι ασθενείς αδυνατούν να τα συνταγογραφήσουν και ο κίνδυνος να μη μπορέσουν στη συνέχεια να τα γράψουν είναι πλέον υπαρκτός και με μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις και για τους ασθενείς και για τους φαρμακοποιούς.
  7. «Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, υπάρχουν σκέψεις να διακόψουμε πλήρως τον δανεισμό φαρμάκων, διότι λόγω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν δέχεται το σύστημα φάρμακα προηγούμενων μηνών, με συνέπεια μια ακόμη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών της Περιφέρειας σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία», τονίζουν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων.
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι αναφέρουν ότι μετά από μήνες περιορισμού έχουν κάνει αρκετή υπομονή τόσο αυτοί όσο και οι κάτοικοι και πλέον δεν μπορούν να ανεχτούν τον αποκλεισμό τους από τις ιατρικές υπηρεσίες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας
Τι προβλέπει η εφαρμογή του νέου Εσωτερικού Κανονισμού






Σχετικά άρθρα

Medical Aesthetic Business Summit at COSTA NAVARINO
Μια B2B συνάντηση που αποτελεί σημείο αναφοράς για το χώρο της Ιατρικής Αισθητικής
ΠΦΣ: Χάος με τα τιμολόγια των εγγραφών στον προσωπικό γιατρό
Τι ζήτησε ο Σύλλογος από την ΚΜΕΣ και την ΗΔΙΚΑ