Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δωρεάν φάρμακα στο σπίτι για 5.500 χρόνιους ασθενείς

14/4/2020 1:34:05 μμ
Πρωτοβουλία της Novartis Hellas
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novartis Hellas θέτει σε λειτουργία το πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης κατΆ οίκον, των θεραπευτικών αγωγών της σε ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουν χρόνια νοσήματα προκειμένου να διευκολυνθούν.

Ειδικότερα, καθΆ όλο το χρονικό διάστημα που είναι σε ισχύ τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19, η Novartis Hellas, σε συνεργασία με την εταιρεία Bioaxis, θα διασφαλίσει τη δωρεάν παράδοση θεραπειών στο σπίτι των ασθενών. Το πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης κατΆ οίκον απευθύνεται σε περίπου 5.500 ασθενείς των οποίων η θεραπευτική αγωγή δε διατίθεται από ιδιωτικά φαρμακεία, δεν εξυπηρετούνται από αντίστοιχο πρόγραμμα του συστήματος υγείας και ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου με τα κάτωθι νοσήματα:

Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, αληθής πολυκυτταραιμία, αυτοάνοση θρομβοκυτταροπενία, υπερφόρτωση σιδήρου λόγω συχνών μεταγγίσεων, μελάνωμα, μεταστατικός καρκίνος μαστού, μυελοίνωση, νόσος Cushing, νόσος Still, οξεία μυελογενής λευχαιμία, περιοδικά πυρετικά σύνδρομα, προχωρημένη συστηματική μαστοκυττάρωση, σοβαρή απλαστική αναιμία, σοβαρό αλλεργικό άσθμα, συστηματική νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα & ψωρίαση.


Οι ασθενείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα. «Στη Novartis θεωρούμε τις Ενώσεις Ασθενών βασικό μας εταίρο. Γι' αυτό και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τη φωνή και τις δεξιότητές τους, ειδικά σε συγκυρίες όπως αυτή», ανέφερε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis Hellas, Susanne Kohout.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα πρέπει να συνταγογραφούνται από όλους τους παθολόγους
Σύμφωνα με λίστα του ΕΟΦ






Σχετικά άρθρα

Γιατί καθυστερούν τα ΦΥΚ στα φαρμακεία;
Ρεπορτάζ του f.daily για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις
Αδ. Γεωργιάδης: Δύο μέτρα για τη φαρμακευτική δαπάνη και το clawback
Ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΠΕΦ
FDA: Ζητά αλλαγή στα ΦΟΧ των αντιγριπικών εμβολίων
Για να προστεθεί η μικρή πιθανότητα ακίνδυνων πυρετικών σπασμών στα παιδιά