Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δωρεάν φάρμακα στο σπίτι για 5.500 χρόνιους ασθενείς

14/4/2020 1:34:05 μμ
Πρωτοβουλία της Novartis Hellas
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novartis Hellas θέτει σε λειτουργία το πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης κατΆ οίκον, των θεραπευτικών αγωγών της σε ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουν χρόνια νοσήματα προκειμένου να διευκολυνθούν.

Ειδικότερα, καθΆ όλο το χρονικό διάστημα που είναι σε ισχύ τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19, η Novartis Hellas, σε συνεργασία με την εταιρεία Bioaxis, θα διασφαλίσει τη δωρεάν παράδοση θεραπειών στο σπίτι των ασθενών. Το πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης κατΆ οίκον απευθύνεται σε περίπου 5.500 ασθενείς των οποίων η θεραπευτική αγωγή δε διατίθεται από ιδιωτικά φαρμακεία, δεν εξυπηρετούνται από αντίστοιχο πρόγραμμα του συστήματος υγείας και ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου με τα κάτωθι νοσήματα:

Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, αληθής πολυκυτταραιμία, αυτοάνοση θρομβοκυτταροπενία, υπερφόρτωση σιδήρου λόγω συχνών μεταγγίσεων, μελάνωμα, μεταστατικός καρκίνος μαστού, μυελοίνωση, νόσος Cushing, νόσος Still, οξεία μυελογενής λευχαιμία, περιοδικά πυρετικά σύνδρομα, προχωρημένη συστηματική μαστοκυττάρωση, σοβαρή απλαστική αναιμία, σοβαρό αλλεργικό άσθμα, συστηματική νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα & ψωρίαση.


Οι ασθενείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα. «Στη Novartis θεωρούμε τις Ενώσεις Ασθενών βασικό μας εταίρο. Γι' αυτό και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τη φωνή και τις δεξιότητές τους, ειδικά σε συγκυρίες όπως αυτή», ανέφερε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis Hellas, Susanne Kohout.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό