Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Δοκιμάζεται νέο αντιυπερτασικό φάρμακο με δοσολογία 2 φορές το χρόνο

26/7/2023 3:34:23 πμ
Από τη Roche & την Alnylam Pharmaceuticals
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Roche υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Alnylam Pharmaceuticals με στόχο την ανάπτυξη και εμπορική εκμετάλλευση μιας πιθανής θεραπείας για την υπέρταση

Η συμφωνία, αξίας έως και 2,8 δισ. δολαρίων (εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι), αφορά το υποψήφιο φάρμακο zilebesiran, που βασίζεται στο RNA και μελετάται για την υποδόρια χορήγησή του σε ασθενείς που έχουν σημαντικές ανεκπλήρωτες ανάγκες και υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα. Δρα εμποδίζοντας την παραγωγή του αγγειοτενσινογόνου, μιας πρωτεΐνης που παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της πίεσης στο ήπαρ. Σε πρώιμες μελέτες έδειξε δοσοεξαρτώμενη, σημαντική μείωση της παραγωγής της πρωτεΐνης στον ορό που οδήγησε σε συνεπή και διαρκή μείωση της πίεσης για έως και 6 μήνες.

Σύμφωνα με τη Roche, το zilebesiran έχει το επιπλέον πλεονέκτημα της βέλτιστης συμμόρφωσης στην αγωγή, καθώς είναι πιθανό να χορηγείται μόνο 2 φορές το χρόνο. Εφόσον το φάρμακο εγκριθεί, οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν την εμπορική εκμετάλλευση στις ΗΠΑ, αλλά η Roche θα κρατήσει την αποκλειστικότητα σε χώρες εκτός ΗΠΑ. 

Η Teresa Graham, διευθύνουσα σύμβουλος της Roche Pharma, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Alnylam και αξιοποιούμε τις ισχυρές μας ικανότητες στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, την ηγετική μας θέση στα καρδιαγγειακά και το παγκόσμιο εμπορικό μας αποτύπωμα ώστε να παρέχουμε αυτή την πολλά υποσχόμενη θεραπεία στους ασθενείς».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας






Σχετικά άρθρα

Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»