Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Διυπουργική σύσκεψη για τις δυσλειτουργίες στην Υγεία

5/9/2012
Με ευρεία ατζέντα, καθώς πρόκειται να εξεταστούν όλα τα προβλήματα που παρατηρούνται στον τομέα της Υγείας, συνεδριάζει νωρίς το απόγευμα (15:00) διυπουργική επιτροπή, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Τη σύσκεψη θα απασχολήσει ειδικότερα το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης και των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με ευρεία ατζέντα, καθώς πρόκειται να εξεταστούν όλα τα προβλήματα που παρατηρούνται στον τομέα της Υγείας, συνεδριάζει νωρίς το απόγευμα (15:00) διυπουργική επιτροπή, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Τη σύσκεψη θα απασχολήσει ειδικότερα το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης, κατ? επέκταση και των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων.


Στη σύσκεψη θα συμμετέχει το οικονομικό επιτελείο, καθώς και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς.


Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και των φαρμακοποιών Αττικής.


Χθες, συνταξιούχοι του ΙΚΑ διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση αυτή στον υπουργό Υγείας. Περίπου 200 συνταξιούχοι του ΙΚΑ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα με τα φάρμακα και τους γιατρούς, καθώς και για τις νέες επικείμενες περικοπές στις συντάξεις τους. Οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Λυκουρέντζο, ωστόσο όταν δεν έγιναν δεκτοί, εισέβαλαν στο κτίριο του υπουργείου Υγείας, φθάνοντας έως το γραφείο του. Κατά τις δηλώσεις τους, ο κ. Λυκουρέντζος τους χαρακτήρισε τραμπούκους, αν και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας διαψεύδει κάτι τέτοιο. Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, πάντως, μίλησε για μη δημοκρατική συμπεριφορά. Οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων πρόκειται να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.


Πηγή: Τα Νέα

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Αναμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις», δηλώνει ο Μ. Κατσαράκης
Για να αναγνωριστεί ο ρόλος των φαρμακοποιών στη διαχείριση χρόνιων παθήσεων






Σχετικά άρθρα

FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά