Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Διυπουργική επιτροπή για την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας

16/3/2018 10:44:43 πμ
Συστάθηκε με στόχο τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συστάθηκε διυπουργική επιτροπή των υπουργείων Υγείας και Παιδείας με αντικείμενο τον εθνικό σχεδιασμό εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας.


Σκοπός της επιτροπής είναι η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, συνεχιζόμενη εκπαίδευση και έρευνας για τους γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνολόγους και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, σε εναρμόνιση με την εθνική στρατηγική για την υγεία και με τις σχετικές αποφάσεις και οδηγίες των ευρωπαϊκών θεσμών.


Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 14/3/2108 στο ΚΕΣΥ, με την υφυπουργό Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, και εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων. Συντονιστής έχει οριστεί ο καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), Αλ. Γαρύφαλλος, ενώ την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας εκπροσωπούν οι γενικοί γραμματείς, κ.κ. Γ. Γιαννόπουλος και Γ. Αγγελόπουλος.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναλύθηκε το θεσμικό πλαίσιο και ο τρόπος λειτουργίας της επιτροπής. Έγινε ιεράρχηση των θεμάτων που θα συζητηθούν στις επόμενες συνεδριάσεις και συστάθηκαν οι πρώτες ομάδες εργασίας που θα εισηγηθούν και θα επεξεργασθούν τα τρέχοντα θέματα.


Η σύσταση της επιτροπής αυτής αποτελούσε αίτημα πολλών ετών, τόσο των Ιατρικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας, όσο και των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Αλλεργιών (WAO)
Που θα αναβαθμίζει τον ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας






Σχετικά άρθρα

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα θα προστεθούν στη θετική λίστα
Με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης και του ανταγωνισμού
ΕΟΠΥΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία σκόπιμης κακοδιαχείρισης φαρμάκων
Η απάντηση του Οργανισμού στην έκθεση - σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου
ΠΕΦ: Ζητά συνεκτική εθνική στρατηγική για το φάρμακο
Που θα αναβαθμίζει τον ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
Συμφωνία Interpol & ΠΟΥ για την ενίσχυση της ασφάλειας στη δημόσια υγεία
Ετοιμάζουν συντονισμένες δράσεις κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων και επικίνδυνων περιστάσεων