Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα γρίπης την τελευταία εβδομάδα

14/1/2019 10:54:53 πμ
Τι ίδιο και οι επισκέψεις σε γιατρούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης του ΚΕΕΛΠΝΟ έως σήμερα έχουν δηλωθεί 12 σοβαρά περιστατικά γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, από έξι που αναφέρονταν στην προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου. Πρόκειται για εννέα άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας από 45 έως 82 ετών, που είχαν προσβληθεί από γρίπη τύπου Α. Μόνο δύο εκ των ασθενών που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ ήταν εμβολιασμένοι έναντι της γρίπης. Οι υπόλοιποι αν και ανήκαν –πλην ενός– σε ομάδα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός, δεν είχαν πραγματοποιήσει τον προληπτικό εμβολιασμό.

Σημειώνεται, ότι έως σήμερα έχει καταγραφεί και ένας θάνατος λόγω γρίπης, ο οποίος δηλώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, 55 στις 1.000 επισκέψεις σε γιατρό ήταν λόγω συμπτωμάτων γρίπης έναντι 30 στις 1.000 την τελευταία εβδομάδα του 2018. Τα στοιχεία δείχνουν πως έχουν διπλασιαστεί τα κρούσματα του ιού τις τελευταίες ημέρες-κάτι που προβλέπεται εξάλλου- ενώ αυξήθηκε κατακόρυφα και ο αριθμός των επισκέψεων ασθενών σε γιατρούς με συμπτώματα γρίπης.


Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, εφέτος είχαν δεσμευθεί για την ελληνική αγορά, από τις τρεις εταιρείες που διαθέτουν τα αντιγριπικά, περισσότερα από 2.200.000 εμβόλια.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ολοκληρωμένη διαχείριση των κουνουπιών σε όλη την επικράτεια κρίνεται επείγουσα
Ενέκρινε δύο σχετικά εμβόλια






Σχετικά άρθρα

TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών