Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19

10/1/2022 4:06:15 μμ
Από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ισχυρό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19 συγκροτεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Οι τρείς φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το υπουργείο Υγείας και ενισχύουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί βασικό πυλώνα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ειδικότερα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, ο πολίτης μπορεί να βρει ιατρό εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση της COVID-19 λοίμωξης. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Δίκτυο περισσότεροι από 120 ιατροί από Αθήνα και Πειραιά, με τις ειδικότητες του παθολόγου, του πνευμονολόγου, του γενικού ιατρού και του παιδιάτρου, οι οποίοι αναλαμβάνουν την άμεση και έγκαιρη διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19.
Πρόκειται για ένα Δίκτυο ιατρών της γειτονιάς, οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με COVID-19 λοίμωξη, με βάση τα αναθεωρημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους εξήρε την πρωτοβουλία του ΙΣΑ και απηύθυνε πρόσκληση στους γιατρούς της Αττικής να συμμετάσχουν στο κατΆ οίκον εμβολιασμό των πολιτών. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γ. Παναγιωτακόπουλος χαρακτήρισε άσκηση συνεργασίας την εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί και για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας στην «post COVID» εποχή. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης και στενής συνεργασίας μεταξύ του ιατρικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων φορέων για την αναχαίτιση της πανδημίας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της