Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Διευκρινίσεις για τη χρωματική διαφοροποίηση στις ταινίες γνησιότητας

11/12/2008
Ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διευκρινίσεις σχετικά με την υπ’ αριθμ. 46986/14-07-08 εγκύκλιο («Χρωματική διαφοροποίηση των στοιχείων της Ταινίας Γνησιότητας») εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.):

Α) Η κατάταξη των προϊόντων γίνεται βάσει του τρόπου διάθεσης που αναφέρεται στην άδεια κυκλοφορίας ή στο «blue box» του κάθε προϊόντος.

Β) Ταινία γνησιότητας με μαύρα στοιχεία θα φέρουν τα προϊόντα στα οποία ο τρόπος διάθεσης είναι «Με απλή ιατρική συνταγή».

Γ) Ταινία γνησιότητας με καφέ στοιχεία θα φέρουν τα προϊόντα τα οποία ως τρόπο διάθεσης έχουν «και χωρίς ιατρική συνταγή» (ΜΗ.ΣΥ.ΦA.).

Δ) Ταινία γνησιότητας με φούξια στοιχεία θα φέρουν τα προϊόντα τα οποία έχουν άδεια κυκλοφορίας «Παραλλήλως Εισαγομένου φαρμάκου», ανεξάρτητα από τον τρόπο διάθεσης της αδείας κυκλοφορίας.

Ε) Ταινία γνησιότητας με μπλε στοιχεία θα φέρουν τα προϊόντα στα οποία ο τρόπος διάθεσης είναι η χρήση σε νοσοκομεία ή νοσηλευτικά ιδρύματα ή ειδικά κέντρα. Επίσης, όταν η χρήση του προϊόντος πρέπει να ξεκινά στο νοσοκομείο και η συνέχιση της θεραπείας εκτός νοσοκομείου.

ΣΤ) Ταινία γνησιότητας με πράσινα στοιχεία θα φέρουν τα προϊόντα τα οποία δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και ο τρόπος διάθεσης απαιτεί κάποιου είδους ειδική συνταγή (ελεγχόμενη, ειδική, περιορισμένη ανανεώσιμη ή μη, φυλασσόμενη) ή όταν η διάγνωση πρέπει να γίνεται σε νοσοκομείο και η θεραπεία εκτός νοσοκομείου κ.ά.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης