Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022

Διαψεύδουν την εμπλοκή τους στην υπόθεση της Novartis και απειλούν με μηνύσεις

7/2/2018 1:39:48 μμ
Τόσο ο καθηγητής Γ. Κυριόπουλος όσο και ο πρώην αντιπρόεδρός της Κ. Φρουζής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε διαψεύσεις για την τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis προχώρησαν τόσο ο πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας, Κωνσταντίνος Φρουζής, όσο και ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος.


Με ανακοίνωσή του, ο κ. Κυριόπουλος επισημαίνει: «Προδήλως τα αναγραφόμενα περί εμπλοκής μου στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis δύνανται να διεκδικήσουν βραβείο γελοιότητας - αν και μεταφέρουν στη πραγματική καθημερινή ζωή μια καφκική ατμόσφαιρα. Δεν μπορώ επ' αυτών να αντιτάξω παρά μόνο την ανεπίληπτη επαγγελματική και προσωπική μου πορεία και τους διαφανείς τραπεζικούς λογαριασμούς μου. Οφείλω όμως, στο όνομά μου -μοναδική περιουσία των παιδιών μου-, στην οικογένειά μου, στους φίλους και συντρόφους μου, καθώς και στους μαθητές μου, να αντισταθώ μέχρι τέλους στον πολιτικό και κοινωνικό υπόκοσμο των ηθικών δολοφόνων του καιρού μας. Γι' αυτό αισθάνομαι δυνατός. Χωρίς δισταγμό και χωρίς φόβο. Όσον αφορά τους σκευωρούς, τους ψευδομάρτυρες και τους συκοφάντες, βεβαιώ ότι θα τους οδηγήσω μέχρι τέλους στην κρίση της δικαιοσύνης και της κοινωνίας».

 

Από την πλευρά του ο κ. Φρουζής, για τον οποίο ισχύει η προσωρινή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, κάνει λόγο για «χοντροκομμένη φάρσα που σύντομα θα καταπέσει». 

«Οι στημένοι ψευδομάρτυρες και οι άθλιοι συνεργάτες τους, που "βρέθηκαν"/"ανακαλύφθηκαν" τις τελευταίες εβδομάδες (!), σύντομα θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Προσωπικά, δεν θα αφήσω κανένα να σπιλώσει τη μακρόχρονη επαγγελματική μου πορεία όπου τίμησα και τιμώ τα παιδιά μου, την οικογένεια μου και τη χώρα μου. 'Aμεσα λοιπόν, πρέπει να δοθεί το σύνολο της Δικογραφίας στη δημοσιότητα. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση σε όλη την πληροφόρηση και το περιεχόμενο της», επισημαίνει.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

CVS Health, Walgreens Boots και Walmart κατηγορήθηκαν για υπερπροσφορά εθιστικών χαπιών
Αγανάκτηση και προβληματισμό προκάλεσαν οι δηλώσεις του


Σχετικά άρθρα

ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες
ΕΟΦ: Αίρει την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών εντός της Ε.Ε.
Υπάρχουν πάντως κυρώσεις για όσες εταιρείες δεν καλύπτουν την ελληνική αγορά με φάρμακα
Οριστικά εκτός Ε.Σ.Υ. οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;
Ο υπουργός Υγείας είναι υπέρ του μέτρου αν και την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση
Μέσω ΑΑΔΕ τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών
Το πρόστιμο θα εμφανίζεται στις πληροφορίες οφειλών και στην κατηγορία οφειλής