Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Διαδραστική ομιλία με θέμα: «Ζώντας με μυασθένεια Gravis»

26/5/2023 12:04:04 πμ
Από το Σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδος διοργανώνει, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας για την ανάδειξη και προβολή της Myasthenia Gravis, διαδραστική ομιλία στις 28/5 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτο Παστέρ, με θέμα: «Ζώντας με μυασθένεια Gravis: Πώς επηρεάζει την σχέση του ασθενή με τον φροντιστή του».
Την ομιλία παρουσιάζει και διευθύνει η ψυχολόγος και μέλος του συλλόγου Νάνσυ Νενέρογλου.

Η μυασθένεια Gravis (MG) είναι μια σοβαρή, σπάνια και χρόνια νευρομυϊκή αυτοάνοση πάθηση, κατά την οποία τα δυσλειτουργικά αντισώματα μπορούν να προκαλέσουν εξουθενωτική και δυνητικά απειλητική για τη ζωή μυϊκή αδυναμία. Μελέτες έχουν δείξει ότι η νόσος έχει σταθερό αντίκτυπο στη συνολική ποιότητα ζωής καθώς οι ασθενείς, παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά κατάθλιψης, άγχους και κοινωνικής απόσυρσης.

Ο σκοπός αυτής της ομιλίας-συζήτησης είναι να εξετάσει τις κοινές προκλήσεις των φροντιστών να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες των ασθενών και να καθορίσει το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν και να βοηθήσουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους, διατηρώντας παράλληλα την ευθύνη τους απέναντι στον ασθενή ή τον αποδέκτη της φροντίδας. Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έκθεση για τη βρετανική αγορά
Σύμφωνα με μελέτη της PGEU σε 33 κράτη






Σχετικά άρθρα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Αυξάνονται όλοι οι τύποι διαβήτη στην Ελλάδα
Σύμφωνα με δεδομένα από την ΗΔΥΚΑ
Vaccines Europe: Το 41% των υπό έρευνα εμβολίων αφορά νέες ενδείξεις
Η ένωση καλεί την Ε.Ε. να υποστηρίξει την καινοτομία στον τομέα
Ο EMA εστιάζει στη γυναικεία υγεία
Θέλει να κλείσουν τα κενά στη διάγνωση και στη θεραπεία
Ατοπική δερματίτιδα: Νέα δεδομένα για την επίδραση του ήλιου
Γράφει ο Δρ Χρήστος Στάμου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος