Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα

CHMP: H δεσλοραταδίνη της Ratiopharm GmbH να γίνει ΜΗΣΥΦΑ
Η επιτροπή συνιστά επίσης την έγκριση δέκα νέων φαρμάκων στην Ευρώπη

Δημιουργήθηκε καθημερινό αντισυλληπτικό χάπι για τους άνδρες

19/3/2018 3:04:12 μμ
Θέμα χρόνου η κυκλοφορία του στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian, το καθημερινό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι βρίσκεται λίγο πριν την τελική του κυκλοφορία στα φαρμακεία και θα πρέπει να λαμβάνεται ημερησίως από όσους άνδρες δεν επιθυμούν να γίνουν γονείς. Πρόκειται για ένα φάρμακο αποτελεσματικό και ασφαλές, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το νέο χάπι είναι γνωστό με τα αρχικά της χημικής του ένωσης DMAU (dimethandrolone undecanoate) και, όπως τα περισσότερα γυναικεία αντισυλληπτικά περιέχει έναν συνδυασμό από ορμόνες - ένα ανδρογόνο όπως η τεστοστερόνη και μια προγεστίνη.


Το «ταξίδι» της ανάπτυξης ενός ανδρικού αντισυλληπτικού χαπιού ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια αλλά οι προσπάθειες των ερευνητών να αναπτύξουν μια λειτουργική και ασφαλή φόρμουλα δεν βρέθηκαν ποτέ άλλοτε τόσο κοντά στην ευόδωσή τους. Όσο για το αγοραστικό κοινό, εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλο αφού η πλειοψηφία των ανδρών δηλώνει σε έρευνες ότι θα προτιμούσε το χάπι ως μέθοδο αναστρέψιμης αντισύλληψης, συγκριτικά με τις ενέσεις ή τα τζελ.


«Το DMAU αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προόδου στην ανάπτυξη ενός ανδρικού χαπιού που θα λαμβάνεται ημερησίως» δηλώνει η Στέφανι Πέιτζ, καθηγήτριας ιατρικής στο Πανεπιστήμιου της Ουάσινγκτον, που συμμετέχει στη μελέτη. Όπως εξηγεί, η ομάδα της κατάφερε να ξεπεράσει πολλά σημαντικά προβλήματα που προκαλούσαν κατά το δοκιμαστικό στάδιο παλαιότερες εκδοχές του χαπιού, όπως την τάση της τεστοστερόνης να επηρεάζει τη λειτουργία του ήπατος».


 Αν και είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για ευρεία διάθεση στο κοινό, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα από τις δοκιμές σε 100 άνδρες, για διάρκεια ενός μήνα, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Από τους 100 εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, κανείς δεν εμφάνισε ερεθισμό στο συκώτι, όπως παλαιότερα, αν και σημειώθηκε μια μικρή αύξηση στο σωματικό τους βάρος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τη FITO+
Έφθασαν να κοστίζουν 56 ευρώ κάθε χάπι!


Σχετικά άρθρα

Covid-19: Το 42% των Ελλήνων δεν θέλουν να εμβολιαστούν με το πιθανό εμβόλιο
Η διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια η επόμενη πρόκληση για την Υγεία
Εφέτος το Race for the Cure® 2020 θα γίνει με digital… τρέξιμο
Στέλνοντας μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού