Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δη.Ε.Φ.: Τρομερή η επιβάρυνση διανομής των 3 self tests προς τους πολίτες

31/3/2022 12:56:12 πμ
Η αποσυσκευασία τους απαιτεί χρόνο και χέρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η συνδικαλιστική παράταξη των φαρμακοποιών Δη.Ε.Φ. για τη νέα διανομή των self tests από τα φαρμακεία.
Όπως αναφέρει «μετά την ενημέρωση από τον ΠΦΣ καλούμαστε να διανείμουμε από 3 self tests σε κάθε δικαιούχο, αποσυσκευάζοντας τις έτοιμες συσκευασίες των 5 τεστ, διαδικασία η οποία υποβάλλει σε αχρείαστη ταλαιπωρία τους συναδέλφους. Η διανομή των τεστ συμπίπτει χρονικά με τις μέρες του μήνα όπου ο φόρτος εργασιών των φαρμακείων είναι αυξημένος λόγω του κλεισίματος των συνταγών. 

Η διανομή 2 επιπλέον τεστ (δηλαδή για άλλες 2 εβδομάδες) θα μας αποδέσμευε από την ταλαιπωρία της αποσυσκευασίας τους. Απορούμε αλλά δεν εκπλησσόμαστε με το λήθαργο, στον οποίο βρίσκεται το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, αδιαφορώντας για την επιβάρυνση της καθημερινότητας των φαρμακοποιών πάγκου. Ευελπιστούμε έστω και την ύστατη στιγμή να παρέμβει ο ΠΦΣ για τη διόρθωση αυτής της απόφασης και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του Έλληνα Φαρμακοποιού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη.

«Μέσα σε μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα με ελλείψεις και γραφειοκρατία έχουμε αθέτηση της αρχικής συμφωνίας - υπόσχεσης του ΠΦΣ για χορήγηση μίας φοράς το μήνα των self tests προς τους πολίτες. Η Διοίκηση του κλάδου δεν έχει επαφή με τη βάση και δεν αντιλαμβάνεται το τι βιώνει ο φαρμακοποιός του πάγκου. Διοίκηση χωρίς καμία διαπραγματευτική ικανότητα και χωρίς ενδιαφέρον για τους φαρμακοποιούς. 'Αραγε ποιανού τα συμφέροντα υπηρετούν;», σημειώνει στο f.daily ο επικεφαλής της Δη.Ε.Φ. Αδαμάντιος Ψαριανός.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Τι συζητήθηκε μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΠΙΣ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο