Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑVENE:Καινοτομία στην αντιγήρανση με 3 φυσιολογικά δραστικά συστατικά-παραγωγούς

12/2/2010
Οι ώριμες γυναίκες... ξανανιώνουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 

Από τις προ-προγιαγιάδες µας το 19ο αιώνα έως τις υπερµοντέρνες γιαγιάδες του σήµερα έχουν αλλάξει τα πάντα! Η παράταση της διάρκειας ζωής, η διατήρηση της πνευµατικής διαύγειας και της κοινωνικής δραστηριότητας, η κατάσταση της υγείας που βελτιώνεται συνεχώς, η εξωτερική εµφάνιση, όλα δείχνουν ότι οι ώριµες γυναίκες… ξανανιώνουν.

 

Το ώριμο δέρμα

 

Οι απαιτήσεις του δέρµατος εξελίσσονται σύµφωνα µε τις αλλαγές τις οποίες υφίσταται. Πράγµατι, καθώς η ηλικία περνά, το δέρµα µεταβάλλεται, η επιδερµίδα γίνεται πιο λεπτή, η κεράτινη στιβάδα πιο παχιά. Λιγότερο καλά ενυδατωµένο και λιγότερο καλά θρεµµένο, το δέρµα γίνεται πιο ξηρό, χαλαρώνει και «ζαρώνει».

Αλλά τι συµβαίνει ειδικότερα στο ώριµο δέρµα;

Η σύνθεση των απαραίτητων συστατικών του δέρµατος περιορίζεται και παρατηρείται σηµαντική µείωση της περιεκτικότητάς του σε λιπίδια. Το λινολεϊκό οξύ, ένα από τα κύρια λιπιδικά στοιχεία του µεσοκυττάριου χώρου, µειώνεται κατά 40% µε άµεση συνέπεια τη διαταραχή της λειτουργίας φραγµού.

Όσον αφορά το κυρίως δέρµα, το υαλουρονικό οξύ και το κολλαγόνο, µόρια-κλειδιά του συνδετικού ιστού, αραιώνουν και η σύνθεσή τους επιβραδύνεται σηµαντικά. Λόγω του φαινοµένου αυτού, το δέρµα χάνει την πυκνότητα και τη σφριγηλότητά του, γίνεται πιο εύθραυστο και πιο ευάλωτο στις εξωτερικές επιθέσεις.

 

Serenage, ένα εξαιρετικό προϊόν για το ώριμο δέρμα

 

Βασισµένα στη 15χρονη εµπειρία τους στην αντιγήρανση, τα Δερµατολογικά Εργαστήρια Avéne δηµιούργησαν µια εξειδικευµένη φροντίδα, ειδικά σχεδιασµένη για τις ανάγκες του ώριµου δέρµατος.

 

Η Sérénage, κρέµα ηµέρας για θρέψη και πυκνότητα του ώριµου δέρµατος, αποτελεί πραγµατικά µια αντιγηραντική καινοτοµία. Τα δραστικά συστατικά της έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να καλύπτουν κάθε ανάγκη του ώριµου δέρµατος:

 

• Η γλυκολεόλη, φυσιολογικός παραγωγός των δερµατικών λιπιδίων, είναι ένα ακόρεστο λιπαρό οξύ φυσικής προέλευσης. Μεταβολίζεται στο δέρµα µε την επίδραση των ενζύµων εστερασών και µετατρέπεται, ανάλογα µε τις ανάγκες του, σε λινολεϊκό οξύ από τη µια και γλυκερόλη από την άλλη. Εξασφαλίζει έτσι µια παρατεταµένη απελευθέρωση λιπιδίων. Το ενδιαφέρον είναι η λειτουργία «αποθήκης» που έχει η γλυκολεόλη, που εγγυάται την εντατική και συνεχή θρέψη του δέρµατος. Οι µελέτες δείχνουν ότι ποσοστό µέχρι και 70% της γλυκολεόλης βιο-µετατρέπεται, µε αποτέλεσµα τη σηµαντική αύξηση και των 3 οµάδων λιπιδίων του δέρµατος (κεραµίδια 2, χοληστερόλη, διγλυκερίδια-τριγλυκερίδια).

 

• Τα αποκλειστικά κλάσµατα υαλουρονικού οξέος ενδιάµεσου µεγέθους (H.A.F.) έχουν ειδικό και ελεγχόµενο µέγεθος εξασφαλίζοντας έτσι άριστη απορρόφηση από το δέρµα και αντιγηραντική δράση. Πράγµατι, έχει αποδειχθεί επιστηµονικά ότι τα H.A.F. µεσαίου µεγέθους είναι τα µόνα που αυξάνουν, µε τοπική εφαρµογή, τη φυσιολογική σύνθεση υαλουρονικού οξέος από τα ίδια τα κύτταρα. Έτσι, η εξωκυττάρια θεµέλια ουσία του κυρίως δέρµατος αναδοµείται και ο συνδετικός ιστός στήριξης γίνεται πιο πυκνός.

 

• Το τρίτο δραστικό συστατικό-παραγωγός, το προ-τοκοφερύλιο, µετατρέπεται φυσιολογικά µέσα στο δέρµα σε τοκοφερόλη (βιταµίνη Ε), για να ασκήσει µια ισχυρή προστατευτική δράση κατά του οξειδωτικού στρες, το οποίο ευθύνεται για την κυτταρική γήρανση.

 

• Τέλος, το ιαµατικό Νερό της Avène, από τη φύση του αντι-ερεθιστικό, καταπραΰνει και προσφέρει αίσθηµα δροσιάς και απαλότητας.

 

Έξυπνη επινόηση του παρασκευαστή, η προσθήκη σοφά επιλεγµένων ειδικών πολύστιβων χρωστικών που προσφέρουν στο ώριµο δέρµα µια πολύ κολακευτική νεανική εµφάνιση.

 

1. Για να ζει η γυναίκα σε αρµονία µε την ηλικία της και να νιώθει καλά µε το δέρµα της, η δερµοκαλλυντική φροντίδα θα πρέπει να είναι στοχευµένη ανάλογα µε τις ανάγκες της. Αυτό ακριβώς προτείνουν τα Δερµατολογικά Εργαστήρια Avène µε τη Sérénage, τη φροντίδα αντιγήρανσης του ώριµου δέρµατος µε τη φυσιολογική δράση θρέψης και πυκνότητας.

 

2. Η αποτελεσµατικότητα της Sérénage βασίζεται στα 3 δραστικά συστατικά-παραγωγούς που περιέχει. Ένα δραστικό συστατικό-παραγωγός είναι ένα συστατικό που βιο-µετατρέπεται µόλις εφαρµοσθεί στο δέρµα. Με άλλα λόγια, παράγει ένα άλλο δραστικό συστατικό, φυσιολογικά, ανάλογα µε τις ανάγκες του δέρµατος. Τα δραστικά συστατικά-παραγωγοί είναι ενδιαφέροντα γιατί καλύπτουν µε ακρίβεια τις καθηµερινές ανάγκες παίζοντας ένα ρόλο «ρεζερβουάρ».

Έτσι, η γλυκολεόλη θα προκαλέσει στην επιδερµίδα τη σύνθεση των απαραίτητων λιπιδίων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ηµέρας, µε φυσιολογικό και συνεχή τρόπο και τα H.A.F. θα διεγείρουν τη σύνθεση υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου, απαραίτητα στοιχεία για την καλή δοµή του συνδετικού ιστού στήριξης. Με τη σειρά του, το προ-τοκοφερύλιο, θα µεταβολισθεί σε θα µεταβολισθεί σε βιταµίνη Ε, ισχυρό αντι-οξειδωτικό που ενισχύει συνεχώς τους φυσιολογικούς αντι-οξειδωτικούς µηχανισµούς.

 

3. Η κρέµα ηµέρας Sérénage για θρέψη και πυκνότητα χρησιµοποιείται κάθε πρωί. Εφαρµόζεται εύκολα, απορροφάται γρήγορα και είναι εξαιρετική βάση µακιγιάζ. Ελαφρά αρωµατισµένη και µε µη λιπαρή και δροσερή υφή, που κερδίζει αµέσως την καταναλώτρια ακόµη και αυτή της επιλεκτικής αγοράς, η Sérénage διατίθεται σε ασφαλές αεροστεγές φιαλίδιο, πρακτικό, η Sérénage διατίθεται σε ασφαλές αεροστεγές φιαλίδιο, πρακτικό στη χρήση και εύκολο στη µεταφορά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διατίθενται αποκλειστικά σε φαρμακεία από την Hippocrates Top Pharmacy
Νέες καινοτόμες θεραπείες υπόσχονται αποκατάσταση του δέρματος


Σχετικά άρθρα

MYCOSAN: Για πόδια «ελεύθερα» από μύκητες
Διατίθεται από την Gerolymatos International
KORRES: Νέα εποχή για τη συλλογή Yoghurt Suncare
Συνδυάζει την καινοτομία με τη βιωσιμότητα
Φοιτητές και απόφοιτοι προτείνουν την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Τις τελευταίες 2 δεκαετίες πρωτοστατεί στον τομέα της Υγείας
Είδη μακιγιάζ TROUSS MILANO MAKE UP
Κυκλοφορούν αποκλειστικά στα φαρμακεία από την Hippocrates Top Pharmacy