Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Καθημερινή Health Summit: Σε εξέλιξη 281 μελέτες παγκοσμίως που αφορούν τη mRNA
Η τεχνολογία χαρακτηρίστηκε «επανάσταση»
ΕΦΕΧ: Ετοιμάζει ενημερωτική καμπάνια για την αξία της αυτοφροντίδας
Το θέμα συζητήθηκε με την αν. υπουργό Υγείας Α. Γκάγκα

Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα

11/5/2018 1:17:56 μμ
Δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


"Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα και ακριβά φάρμακα ειδικών κατηγοριών ασθενών", διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος το κλίμα ανασφάλειας που δημιούργησε στους ασθενείς η υπόθεση της μαφίας του φαρμάκου, έστειλε στους ασθενείς και στους συγγενείς τους το μήνυμα ότι το σύστημα Υγείας εξασφαλίζει τις θεραπείες τους.

"Τα δημοσιεύματα ότι οι ασθενείς γυρνάνε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να έχουν χημειοθεραπεία, δεν ισχύουν εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Τελευταία φορά που είχαμε ελλείψεις, είτε σε ογκολογικά είτε σε άλλα ακριβά φάρμακα (για οροθετικούς αιμοροφιλικούς κ.ά.) ήταν το 2015. Τώρα πια έχουμε μια κανονικότητα", δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως εξήγησε, υπάρχει μια καλή ροή πληρωμών προς τους προμηθευτές και με τη συνδρομή του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία, δεν υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης των ασθενών στις θεραπείες, όταν είναι τεκμηριωμένες ιατρικά, όσο ακριβές κι αν είναι αυτές. Αυτό είναι μεγάλη επένδυση στην αξιοπρέπεια και στο αίσθημα ασφάλειας των ασθενών και έχει γίνει με πολύ μεγάλο κόπο.

"Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για grexit για τα καινοτόμα φάρμακα στη χώρα. Βάλαμε δικλείδες ασφαλείας παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Το σύστημα Υγείας, δεν είναι ανοχύρωτο. Όποιος λέει το αντίθετο, δεν έχει καλή εικόνα. Έχει προβληματικές εστίες και θύλακες ανομίας ακόμη, και οφείλουμε -αξιοποιώντας το προϊόν αυτών των ερευνών για το κύκλωμα του φαρμάκου- να το θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο" τόνισε ο κ. Ξανθός. Όμως, συνέχισε ο υπουργός, το σύστημα Υγείας, με τη στήριξη που δέχθηκε αυτά τα χρόνια, παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες, εγγυάται αποτελεσματική φροντίδα και κυρίως την καθολική πρόσβαση των πολιτών, ιδίως της κάλυψης για τα φάρμακά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους 2.162.000 ανασφάλιστους πολίτες που υπάρχουν ακόμη στη χώρα το 2017, ασθενείς με ξεχωριστό ΑΜΚΑ συνταγογραφήθηκαν για φάρμακα αξίας 165 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το 38% δόθηκε χωρίς συμμετοχή, λόγω ότι πληρούσαν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.

"Αυτό είναι μεγάλη επένδυση στην κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια της χώρας" υπογράμμισε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ ΠΦΣ και υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη
Επικεντρώνεται σε φαρμακεία-health hubs που προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας υγείας


Σχετικά άρθρα

Ν. Χρηστάκης: 16 τρισ. δολάρια μας έχει κοστίσει μέχρι τώρα η πανδημία
Ομιλία του στο Συνέδριο της Καθημερινής Athens Health Summit
COVID-19: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση των εμβολίων
Θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 19/11 το βράδυ
Ευρωπαϊκή Ένωση: Πράσινο φως για δύο φάρμακα κατά της COVID-19
Τα κράτη-μέλη μπορούν να ξεκινήσουν να τα χρησιμοποιούν