Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στη Β. Ελλάδα

7/12/2017 4:15:09 μμ
Διαψεύδουν οι φαρμακαποθηκάριοι τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, την πρόσφατη ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην οποία γινόταν λόγος για τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων σε πολλά από τα φαρμακεία της Περιφέρειας αλλά και για την αγωνιώδη προσπάθεια των φαρμακοποιών να τα βρουν, αναζητώντας τα σε πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδας.


«Ο Σύλλογός μας Ν.Π.Δ.Δ., διαψεύδει το συγκεκριμένο δημοσίευμα ως αναληθές, παραπλανητικό και επικίνδυνο. Θεωρεί δε την υιοθέτηση τέτοιων υπερβολικών και αναληθών ισχυρισμών, χωρίς καμία διασταύρωση, ως σοβαρό λάθος», ανταπαντά ο Σύλλογος των Φαρμακαποθηκαρίων και επικαλείται διαβεβαιώσεις πολλών μελών του Συλλόγου που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη και αναφέρουν πως ποτέ δεν τους ζητήθηκε από τα συγκεκριμένα φαρμακεία να τα εφοδιάσουν με τα εν λόγω φάρμακα και δεν το έπραξαν.


«Είναι πολύ πιθανόν κάποια φαρμακαποθήκη να μην διέθετε εκείνη την ημέρα τα συγκεκριμένα φάρμακα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν φάρμακα. Νομίζουμε ότι το λογικό θα ήταν οι συγκεκριμένοι φαρμακοποιοί πριν προβούν σε δηλώσεις και δημοσιεύματα, να ζητήσουν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους πρώτα από τις φαρμακαποθήκες και το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης και μόνο εάν δεν τα έβρισκαν θα έπρεπε να ψάχνουν σε απόσταση 600 χλμ, δηλαδή σε όλη την Ελλάδα.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εμπλέκεται στην υπόθεση το όνομα του κου Ευγενίδη, ενός παλιού και έμπειρου φαρμακοποιού, ο οποίος επιπλέον έχει και την ιδιότητα του προϊσταμένου του Εποπτικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΦΑ Θεσσαλονίκης και τον τελευταίο καιρό διατελεί και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Κατά περίεργο τρόπο αντί να λύσει το πρόβλημα, εν ριπή οφθαλμού, όπως θα έπρεπε, προβαίνει σε υποδείξεις προς τον Ε.Ο.Φ., τον οποίο ουσιαστικά εγκαλεί γιατί εκδίδει προσωρινές και όχι μόνιμες απαγορεύσεις των παράλληλων εξαγωγών.


Και για να γίνει κατανοητό γιατί θα μπορούσε ο κος Ευγενίδης να λύσει το πρόβλημα με ένα ή, στη χειρότερη περίπτωση, με δύο-τρία τηλεφωνήματα αναφέρουμε τα εξής: Ο κος Ευγενίδης με την ιδιότητα του προϊσταμένου του Εποπτικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΦΑ Θεσσαλονίκης, θα μπορούσε να ζητήσει από τον ΣΥ.ΦΑ. να εφοδιάσει τα συγκεκριμένα φαρμακεία με τα εν λόγω φάρμακα και να λήξει το θέμα.


Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο, πράγμα απίθανο, δεν διέθετε τη συγκεκριμένη στιγμή ο ΣΥ.ΦΑ. ποσότητες από τα συγκεκριμένα φάρμακα, θα μπορούσε να αποτανθεί στις ιδιωτικές φαρμακαποθήκες της Θεσσαλονίκης ή ακόμα και απευθείας στις φαρμακευτικές εταιρίες που είναι κάτοχοι της άδειας κυκλοφορίας των συγκεκριμένων φαρμάκων και να ζητήσει να εφοδιάσουν άμεσα τα συγκεκριμένα φαρμακεία.


Ενώ τα πράγματα ήταν τόσο απλά και ουσιαστικά δεν υπήρχε πρόβλημα, κατά την προσφιλή ελληνική τακτική, δημιουργήθηκε θόρυβος χωρίς λόγο και αιτία», σημειώνει στην επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών