Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Είναι οι νευροεπιστήμες η επόμενη πρόκληση για τη φαρμακευτική βιομηχανία;
Οι απόψεις των ειδικών που συναντήθηκαν στο JP Morgan Healthcare Conference 2020
Ποια φάρμακα λείπουν από τα φαρμακεία;
Τον πλήρη κατάλογο πρέπει να συντάξουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι


DEMO-Mylan: Ξεκινούν συνεργασία στον τομέα της θεραπευτικής ογκολογίας

8/11/2019 3:34:31 μμ
Για το βιο-ομοειδές της τραστουζουμάμπης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία DEMO ΑΒΕΕ με τη Mylan Ελλάδας ανακοινώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία όσον αφορά την αποκλειστική κυκλοφορία και διανομή στην Ελλάδα από την DEMO ΑΒΕΕ, του βιο-ομοειδούς της τραστουζουμάμπης της Mylan για όλες τις εγκεκριμένες ενδείξεις.

Η εν λόγω συνεργασία θα ενισχύσει τη θέση αμφότερων των εταιρειών στο πεδίο της ογκολογίας. Το νέο σκεύασμα έρχεται να προστεθεί και να εμπλουτίσει το ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιο βιο-ομοειδών φαρμάκων που διανέμονται από την DEMO ΑΒΕΕ στην Ελλάδα.

H τραστουζουμάμπη ενδείκνυται για τη θεραπεία ασθενών με HER2 θετικό πρώιμο καρκίνο μαστού (ΠΚΜ), μεταστατικό καρκίνο μαστού (ΜΚΜ) και μεταστατικό καρκίνο στομάχου (ΜΚΣ). Υπό την επίβλεψη του αντίστοιχου θεράποντος ιατρού, μπορεί να συνταγογραφείται είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ανάλογα με τη σχετική διάγνωση.

Ο Γιώργος Παναγάκης, Γενικός Διευθυντής της Mylan στην Ελλάδα και την Κύπρο, σχολίασε:
«Το 2018 στην Ελλάδα καταγράφηκαν 7.734 νέα περιστατικά γυναικών με καρκίνο του μαστού. Η Mylan έχει δεσμευτεί να συμβάλει στην αύξηση της πρόσβασης ασθενών με HER2 θετικό καρκίνο μαστού και καρκίνο στομάχου στη θεραπεία, με μείωση του κόστους για το σύστημα υγείας. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την DEMO ώστε να παρέχουμε πιο προσιτές οικονομικά θεραπείες με βιο-ομοειδή, όπως η τραστουζουμάμπη, σε ασθενείς στην Ελλάδα, πέραν των άλλων σημαντικών φαρμάκων που θέτουμε σε κυκλοφορία από το χαρτοφυλάκιο των βιο-ομοειδών μας».

Ο Δημήτρης Δέμος, Γενικός Διευθυντής της DEMO ανέφερε:
 «Η συνεργασία μας με τη Mylan Ελλάδας για την αποκλειστική κυκλοφορία και διανομή από την εταιρεία μας του βιο-ομοειδούς της τραστουζουμάμπης για όλες τις εγκεκριμένες ενδείξεις, είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα ασθενή και την ελληνική πολιτεία. Οι προσιτές οικονομικά θεραπείες και η πρόσβαση του Έλληνα ασθενή σε αυτές είναι θέματα καίρια για το σύστημα Υγείας. Για εμάς στη DEMO, η αξία δεν βρίσκεται μόνο στην ποιότητα των φαρμάκων μας. Βρίσκεται στην ικανότητα να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ασθενών».

Η Mylan κυκλοφόρησε το πρώτο βιο-ομοειδές της το 2014, ένα βιο-ομοειδές της τραστουζουμάμπης. Το εν λόγω προϊόν πωλείται σε περισσότερες από 65 χώρες σε όλον τον κόσμο. Το κόστος των αντικαρκινικών φαρμάκων που κυκλοφορούν επί του παρόντος στην αγορά παγκοσμίως αναμένεται να ανέλθει σε πάνω από 170 δισ. EUR το 2023. Παράλληλα, η σωρευτική δυνητική εξοικονόμηση κόστους για τα συστήματα υγείας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, λόγω της χρήσης βιο-ομοειδών, θα μπορούσε να υπερβεί τα 50 δισ. EUR συγκεντρωτικά και να ανέλθει σε 100 δισ. EUR (2016-2020), με βάση δεδομένα της IMS και της Medicines for Europe.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκληση αποτέλεσε φέτος η δυσκολία απομόνωσης των ιών
Η σύμπραξη αναμένεται στα μέσα της επόμενης χρόνιας


Σχετικά άρθρα

Είναι οι νευροεπιστήμες η επόμενη πρόκληση για τη φαρμακευτική βιομηχανία;
Οι απόψεις των ειδικών που συναντήθηκαν στο JP Morgan Healthcare Conference 2020
Οι μεγαλύτερες εμπορικές συμφωνίες της φαρμακευτικής αγοράς για το 2019
Αυτή της BMS-Celgene έσπασε όλα τα ρεκόρ
Bayer: Οι δεσμεύσεις και οι δράσεις για βιωσιμότητα την επόμενη δεκαετία
Η εταιρεία ιδρύει ανεξάρτητο Συμβούλιο Βιωσιμότητας
Τρεις κορυφαίες διακρίσεις σε Uni-pharma & InterMed
Στα Made in Greece 2019 της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ