Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Deloitte: Προβλέψεις για την υγεία και τις βιοεπιστήμες το 2020

6/2/2015 12:21:07 μμ
Πώς θα εξελιχθεί ο τομέας έως το 2020 από τη διεθνή εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Deloitte
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στην έκθεση με τίτλο «Healthcare and Life Sciences Predictions 2020» παρουσιάζει ορισμένα κοινά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών και των προτεραιοτήτων του τομέα, της εξέλιξης ενός ενημερωμένου καταναλωτή υγείας, καθώς και των τρόπων με τους οποίους η τεχνολογία θα αποτελέσει έναν κεντρικό παράγοντα αλλαγής στο χώρο κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι συντάκτες βασίστηκαν στην παρακολούθηση των τάσεων, των γεγονότων και ορισμένων τολμηρών βημάτων, τα οποία κατά τους ίδιους εάν επιταχυνθούν κατά την επόμενη πενταετία θα σχηματίσουν την εικόνα ενός πολύ διαφορετικού κόσμου το 2020.


Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις της Deloitte:

  1. Ο ασθενής γίνεται όλο και πιο ενημερωμένος και απαιτητικός όσον αφορά την υγεία και την περίθαλψή του.
  2. Τα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας εισέρχονται σε μια εποχή ψηφιακής ιατρικής και νέων επιχειρηματικών μοντέλων.
  3. Η τεχνολογία των φορετών (wearable) συσκευών και των εφαρμογών υγείας (mHealth applications) επικεντρώνονται στη μέτρηση ποιότητας ζωής και όχι μόνο στους κλινικούς δείκτες υγείας.
  4. Ο μεγάλος όγκος δεδομένων (Big Data) υγείας είναι διάχυτος απαιτώντας νέα εργαλεία και μοντέλα αξιοποίησης που θα συμβάλλουν στο να βελτιώσουν τον τομέα σε πολλαπλά επίπεδα.
  5. Η νομοθετική ρύθμιση στον κλάδο προσανατολίζεται στο να ενθαρρύνει την καινοτομία μέσω του συνδυασμού τεχνολογίας και επιστήμης.
  6. Η έρευνα και ανάπτυξη (R&D) στον κλάδο γνωρίζει το "δικτυωμένο εργαστήριο” που προκύπτει από τις συνεργασίες επιχειρήσεων και την αξιοποίηση των big data.
  7. Το εμπορικό μοντέλο των φαρμακευτικών επιχειρήσεων προσανατολίζεται από την ποσότητα στην ποιότητα. Το μοντέλο ανθρωπίνου δυναμικού πωλήσεων του 2000 αντικαθίσταται από μία περισσότερο customer facing προσέγγιση που θα χρησιμοποιεί τους medical educators και το multi-channel marketing, παρέχοντας πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό για τους επαγγελματίες υγείας από όπου και όποτε το επιθυμούν.
  8. Το μοντέλο Global Business Services (GBS), όσον αφορά τη δομή των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, θα αποτελέσει το πρότυπο για όλες τις εταιρικές υποθέσεις, όπως η διαχείριση οικονομικών πόρων και ανθρωπίνου δυναμικού, πληροφοριών, τεχνολογίας, κλπ.
  9. Ο κλάδος των βιοεπιστημών εισέρχεται και εφαρμόζει νέα επιχειρηματικά μοντέλα στις αναδυόμενες αγορές με έμφαση στις "υπηρεσίες πέρα από το χάπι”.
  10. Μια νέα εποχή αναδύεται όσον αφορά τη φήμη των φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Ο κλάδος στρέφει το ενδιαφέρον του στο να κατανοήσει περισσότερο τις ανάγκες των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και να παρουσιάσει ένα έργο που χαρακτηρίζεται από περισσότερη διαφάνεια όσον αφορά την ανακάλυψη φαρμάκων και την κοστολόγησή τους.

 

Η έκθεση, η οποία διατίθεται online, παρουσιάστηκε στο 2014 FT Global Pharmaceutical and Biotechnology Conference.

 


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη