Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Δέκα Μονάδες Έγκαιρης Παρέμβασης στη Ψύχωση για παιδιά θα αποκτήσει η Ελλάδα

20/6/2022 12:26:37 πμ
Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το υπουργείο Υγείας θα προκηρύξει σύντομα διαγωνισμό για τη δημιουργία 10 Μονάδων Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, με πανελλαδική κάλυψη. 

Αποτέλεσμα πολυετών προσπαθειών και προσωπικού lobbying του καθηγητή Ψυχιατρικής και διευθυντή της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκου Στεφανή, η μεταρρύθμιση αυτή αναμένεται να έχει βαθύτατη επίδραση στις ζωές χιλιάδων νέων και των οικογενειών τους, καθώς στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περίπου 3.000 Ελληνόπουλα βιώνουν το πρώτο τους ψυχωσικό επεισόδιο. 

Ο καθηγητής διευκρινίζει σχετικά: "Εφόσον το εγχείρημα πετύχει, ελπίζουμε οι μονάδες αυτές να μη μοιάζουν με νοσοκομειακά ιδρύματα ή τα τυπικά εξωτερικά ιατρεία ούτε στην εμφάνισή τους ούτε στον τρόπο λειτουργίας τους.  Είναι θεωρητικά αποστιγματοποιημένες υπηρεσίες που θα στεγάζονται για λόγους προσβασιμότητας π.χ. στο κέντρο της πόλης, φιλικές προς τους νέους χρήστες ψυχιατρικών υπηρεσιών. Στελεχώνονται από ομάδες διαφορετικών ειδικοτήτων ή επαγγελματιών της ψυχικής υγείας, πέραν των ψυχιάτρων, όπως ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, εργοθεραπευτών και επισκεπτών Υγείας. Η πολυκλαδική αυτή ομάδα θα μεριμνά για την πολυεπίπεδη κάλυψη των αναγκών και την υποστήριξη του νεαρού ασθενούς και της οικογένειάς του ακόμη και μέσα στην κοινότητα, στο χώρο του, αν παραστεί ανάγκη".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Μια ιδιαίτερη δράση ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ότι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση