Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δέκα Κέντρα Υγείας ανοικτά έως τις 9 το βράδυ

12/10/2018 10:36:48 πμ
Πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δέκα Κέντρα Υγείας, τα οποία υπάγονται στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) ξεκίνησαν από την Παρασκευή 12/10, τη λειτουργία τους σε διευρυμένο ωράριο, επιμηκύνοντας την ώρα λήξης της απογευματινής βάρδιας από τις 7μ.μ. που ήταν μέχρι σήμερα, στις 9 μ.μ.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας το εγχείρημα που υλοποιείται με τη συμμετοχή 86 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, στοχεύει στην ενίσχυση της προσβασιμότητας του αστικού πληθυσμού σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας κοντά στον τόπο κατοικίας τους και σε ώρες που συνήθως οι ροές των περιστατικών είναι προς τα νοσοκομεία που εφημερεύουν.

Η διευρυμένη λειτουργία των δομών θα γίνει σε πιλοτική βάση για δύο μήνες και στο τέλος της περιόδου θα αξιολογηθεί το νέο σύστημα, θα εντοπιστούν πιθανά λειτουργικά προβλήματα και θα γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Ήδη, από το μεγάλο αριθμό των ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί για τις συγκεκριμένες δομές, διαφαίνεται η θετική αποδοχή του προγράμματος από τους ωφελούμενους πολίτες.


Ειδικότερα, οι δομές που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα διευρυμένης λειτουργίας είναι τα Κέντρα Υγείας Αθηνών, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Δάφνης, Ηλιούπολης, Κεραμεικού, Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Πατησίων και Χαλανδρίου.

Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους με τις δομές μέσω της υπηρεσίας της ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση rdv.ehealthnet.gr.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ
Τέτοιου τύπου «αδικίες» έρχεται να διορθώσει το νέο σύστημα εφημεριών του ΦΣΑ






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό