Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δείτε ποια φάρμακα διέκοψαν οι ασθενείς εξαιτίας της κρίσης

7/4/2015 3:32:32 μμ
Καμπανάκι από τους καρδιολόγους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Η οικονομική κρίση οδήγησε ακόμη περισσότερους ασθενείς και φέτος να διακόψουν τις θεραπείες τους, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ). Όπως οι ίδιοι οι ασθενείς αναφέρουν, τα ποσοστά συμμετοχής για την αγορά φαρμάκων είναι απαγορευτικά πλέον.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από τη μελέτη του ΕΛΙΚΑΡ «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης - Πρόγραμμα Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου», φέτος εξετάστηκαν 2.734 άτομα και έγινε σύγκριση δεδομένων σε σχέση με το περσινό δείγμα.

Έτσι, ενώ το 2014 το 13% των συμμετεχόντων είχε δηλώσει ότι αναγκάστηκε να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή για τον έλεγχο της υψηλής χοληστερόλης λόγω του υψηλού κόστους συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, φέτος το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 16,5%. Επίσης, το ποσοστό των ασθενών που χαρακτηρίζει «δυσβάσταχτο» το κόστος συμμετοχής στην υπολιπιδαιμική αγωγή διπλασιάστηκε, από 7,8% σε 15,9%.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 30ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας (17 - 18 Απριλίου, Αθήνα), από τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Γεώργιο Ανδρικόπουλο.

«Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν με έμφαση ότι η οικονομική κρίση και οι περιοριστικές πολιτικές στην Υγεία, έχουν δυσμενή επίδραση στην υγεία του πληθυσμού και ειδικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σε μια περίοδο που όλα τα επιστημονικά δεδομένα συνηγορούν στη χρήση της υπολιπιδαιμικής αγωγής για την επίτευξη χαμηλών επιπέδων LDL (κακής) χοληστερόλης, οι Έλληνες ασθενείς, συχνά, στερούνται τη φαρμακευτική τους αγωγή λόγω υψηλού κόστους», υπογράμμισε ο κ. Ανδρικόπουλος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διατηρούσε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων
Και συχνά ο κίνδυνος υπερτερεί του οφέλους






Σχετικά άρθρα

Medicines for Europe: H E.E. οφείλει να στηρίξει τον έγκαιρο ανταγωνισμό από γενόσημα
Δηλώσεις στο Legal Affairs Conference που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα
Διεθνής τάση η απευθείας πώληση σκευασμάτων σε καταναλωτές ή φαρμακεία
Πώς αντιδρούν οι Γάλλοι φαρμακοποιοί
PGEU: Η Ε.Ε. ψήφισε υπέρ της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία
Και αναγνώρισε τον ρόλο των φαρμακοποιών στην παροχή φροντίδας