Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Dainippon: εξαγορά της Sepracor

7/9/2009
Άλλη μία ιαπωνική εταιρεία εισέρχεται δυναμικά στη φαρμακευτική αγορά των ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στην εξαγορά της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Sepracor έναντι 2,6 δισ. δολαρίων προχωρεί η ιαπωνική Dainippon Sumitomo Pharma.

 

Με τη συμφωνία αυτή η ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία αποκτά ισχυρή παρουσία στη μεγαλύτερη αγορά φαρμάκων στον κόσμο.

 

Στόχος της είναι να προωθήσει και στις ΗΠΑ το φάρμακό της για τη σχιζοφρένεια, Lurasidone, που είναι πάντως ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Αποκτά παράλληλα γνωστά στην Αμερική φάρμακα της Sepracor, όπως το Lunesta για την αϋπνία και το Xopenex για το άσθμα.

 

«Εάν εστιάζαμε τις δραστηριότητές μας αποκλειστικά στην Ιαπωνία, όπου οι τιμές των φαρμάκων βρίσκονται υπό πίεση, τα έσοδά μας αναπόφευκτα θα συρρικνώνονταν» δήλωσε ο πρόεδρος της Dainippon Sumitomo, Μασάιο Τάντα.

 

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς οι μετοχές της εταιρείας κατέγραφαν άνοδο 1,5% στο χρηματιστήριο του Τόκιο.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της S&S Insider
Έγινε εκ παραδρομής απαντά η εταιρεία






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε το 5ο SYFALearning σε συνεργασία με τη Servier
Με θέμα: «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη διαχείριση των ασθενών με φλεβικές παθήσεις»
AstraZeneca: Επένδυση 5,3 δισ. δολαρίων για μια ΑΙ πλατφόρμα
Στόχος η ανακάλυψη νέων φαρμάκων για χρόνιες παθήσεις
Haleon & Lionpharma: Μεγάλη επιτυχία στην επιστημονική τους εκδήλωση
Με θέμα την πολυτροπική αναλγησία και το Panadol Plus
Ο Δρ. Ιωάννης Πανδής νέος επικεφαλής της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Και του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας