Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δ. Παπαστεργίου: Καταργούνται τα πιστοποιητικά στο Δημόσιο

22/1/2024 12:27:55 πμ
Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα ενημερώνει για τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) φέρνει τεκτονικές αλλαγές στο Δημόσιο σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δ. Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτές κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του MIT Technology Review. Σημείωσε ότι το AI ήρθε ως καταλύτης αλλαγών στη ζωή μας και ότι η κυβέρνηση το αξιοποίησε διαγιγνώσκοντας προβλήματα και λύσεις. Τόνισε ότι οι «ψηφιακοί βοηθοί» μπορούν να πάρουν τον πολίτη από το χέρι και να τον βοηθήσουν ουσιαστικά. 


Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει συνολικά την επαφή με το δημόσιο, ενώ προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στις συναλλαγές των πολιτών με αυτό, όπως η κατάργηση αριθμού πιστοποιητικών και την προσθήκη σειράς χρηστικών λειτουργιών στον ψηφιακό βοηθό του Gov.gr, όπως η δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού με τις δημόσιες υπηρεσίες ή απάντηση σε ερωτήματα για τα εφημερεύοντα ή διημερεύοντα φαρμακεία. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ρόλος του ψηφιακού πορτοφολιού (Wallet) θα αναβαθμιστεί, αποκτώντας νέες εφαρμογές, για παράδειγμα, την κάρτα αιμοδότη.


Αναφέρθηκε εκτενώς στον «προσωπικό αριθμό» που «έρχεται» και αναμένεται να βοηθήσει πολύ τους πολίτες, με στόχο να αποφευχθεί και η ψηφιακή γραφειοκρατία. Οι διαφορετικοί αριθμοί των πολιτών θα ενοποιηθούν, ενώ ο «προσωπικός αριθμός» βρίσκεται πλέον σε διαδικασία έγκρισης από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Στη συνέχεια έφερε παραδείγματα για την απλοποίηση που φέρνει η ΑΙ στην ψηφιακή διακυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στα ζητήματα της αλλαγής παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, στις τηλεπικοινωνίες και τις ασφάλειες, αλλά και στα δεδομένα Υγείας, στη συνταγογράφηση και στον φάκελο υγείας των πολιτών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο