Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


COVID-19: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση των εμβολίων

16/11/2021 7:00:17 μμ
Θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 19/11 το βράδυ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νωρίτερα θα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με την 3η δόση, προκειμένου να κλείνονται έγκαιρα τα ραντεβού, σύμφωνα με το γ.γ. της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους. Ειδικότερα, όσοι πολίτες 18 και άνω έχουν εμβολιαστεί με Pfizer, Moderna και Astra Zeneca θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της 2ης δόσης, με την πλατφόρμα όμως να ανοίγει πλέον από τους 5,5 μήνες. 

Αυτό χρειάζεται κάποια τεχνική προσαρμογή και θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 19/11 το βράδυ. Για όσους έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται με τα εμβόλια Pfizer, Moderna σε μισή δόση και Johnson & Johnson στους δύο μήνες μετά το εμβολιασμό. Ο Μ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ξεπεράσαμε τα 13.450.000 εμβολιασμούς και ότι περισσότεροι από 6.800.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 64,8% του γενικού πληθυσμού και 74,3% του ενήλικου πληθυσμού.

Παρά τα ποσοστά αυτά, η διασπορά του ιού αυξάνεται, καθώς -όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου- η εμφάνιση και ραγδαία επέκταση της παραλλαγής Δ προκάλεσε ανατροπή πολλών θεμάτων που θεωρούνταν δεδομένα. Όπως είπε η ειδικός από ό,τι φαίνεται «ο ιός θα παραμείνει μαζί μας, όπως και ο ιός της γρίπης, θα είναι δηλαδή ακόμη άλλος ένας ενδημικός ιός του αναπνευστικού». Παράλληλα είπε πως αφού η χυμική ανοσία μειώνεται μετά τους 6 μήνες, γιΆ αυτό και το εμβολιαστικό σχήμα διαμορφώνεται με τρεις δόσεις και ετήσια αναμνηστική δόση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο βήμα της ημερίδας του ΕΟΦ για τη φαρμακευτική πολιτική
Η PGEU ενημερώνει την Ευρώπη για τον κρίσιμο ρόλο των φαρμακοποιών στην ανθεκτικότητα του συστήματος






Σχετικά άρθρα

Απ. Βαλτάς: Οι 4 στρεβλώσεις της αγοράς που εποπτεύουν ΠΦΣ & ΕΟΦ
Η εύρυθμη λειτουργία δεν είναι αυτονόητη, σχολίασε ο πρόεδρος
Οι φαρμακοβιομηχανίες δημιουργούν πλεόνασμα 147 δισ. στην Ε.Ε.
Γι' αυτό πρέπει να βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων για την ενίσχυση
Επιτυχημένη η πιλοτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών φύλλων οδηγιών
Σύμφωνα με ανασκόπηση σε 31 χώρες της Ε.Ε.
Από τις 16/02 οι ασθενείς μπορούν να αιτούνται ΦΥΚ μέσω φαρμακείων
Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Απ. Βαλτά και Θ. Καρποδίνη