Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


COVID-19: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση των εμβολίων

16/11/2021 7:00:17 μμ
Θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 19/11 το βράδυ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νωρίτερα θα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με την 3η δόση, προκειμένου να κλείνονται έγκαιρα τα ραντεβού, σύμφωνα με το γ.γ. της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους. Ειδικότερα, όσοι πολίτες 18 και άνω έχουν εμβολιαστεί με Pfizer, Moderna και Astra Zeneca θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της 2ης δόσης, με την πλατφόρμα όμως να ανοίγει πλέον από τους 5,5 μήνες. 

Αυτό χρειάζεται κάποια τεχνική προσαρμογή και θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 19/11 το βράδυ. Για όσους έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται με τα εμβόλια Pfizer, Moderna σε μισή δόση και Johnson & Johnson στους δύο μήνες μετά το εμβολιασμό. Ο Μ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ξεπεράσαμε τα 13.450.000 εμβολιασμούς και ότι περισσότεροι από 6.800.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 64,8% του γενικού πληθυσμού και 74,3% του ενήλικου πληθυσμού.

Παρά τα ποσοστά αυτά, η διασπορά του ιού αυξάνεται, καθώς -όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου- η εμφάνιση και ραγδαία επέκταση της παραλλαγής Δ προκάλεσε ανατροπή πολλών θεμάτων που θεωρούνταν δεδομένα. Όπως είπε η ειδικός από ό,τι φαίνεται «ο ιός θα παραμείνει μαζί μας, όπως και ο ιός της γρίπης, θα είναι δηλαδή ακόμη άλλος ένας ενδημικός ιός του αναπνευστικού». Παράλληλα είπε πως αφού η χυμική ανοσία μειώνεται μετά τους 6 μήνες, γιΆ αυτό και το εμβολιαστικό σχήμα διαμορφώνεται με τρεις δόσεις και ετήσια αναμνηστική δόση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η ανακάλυψη νέων φαρμάκων για χρόνιες παθήσεις
Ώστε να πηγαίνουν οι πολίτες χωρίς ραντεβού






Σχετικά άρθρα

FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά