Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


COVID-19: Μητρώο Ασθενών και Συνταγογράφηση Φαρμάκων για τους κατ΄οίκον ασθενείς

2/4/2020 3:01:28 μμ
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν και στην Ελλάδα ενώ ήδη ξεκίνησαν στην Κύπρο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το υγειονομικό σύστημα της Κύπρου ξεκίνησε τη συνταγογράφηση με τη χρήση συνδυασμού φαρμακευτικών προϊόντων (azithromycin ή/και hydroxychloroquine ή chloroquine) μέσω του ΓεΣΥ, για την κατ΄οίκον χορήγησή τους σε ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη απαραιτήτως μετά από εργαστηριακή εξέταση. Τα φάρμακα αυτά θα χορηγούνται από 12 ιδιωτικά φαρμακεία της Κύπρου.


Οι ασθενείς θα παραλαμβάνουν αυτά τα φαρμακευτικά προϊόντα κατ΄ οίκον μέσω εθελοντών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Σημειώνεται ότι δεν χρήζουν θεραπείας όλοι οι ασθενείς, ως εκ τούτου η έναρξη θεραπείας θα γίνεται κατά την κρίση των ιατρών. Ελλάδα: Σύντομα έρχεται Μητρώο Ασθενών με κορονοϊό και συνταγογράφηση φαρμάκων για ασθενείς στο σπίτι Φωσφορική χλωροκίνη, υδροξυχλωροκίνη, αζιθρομυκίνη και άλλα αντιμικροβιακά φάρμακα που χορηγούνται βάσει του νέου θεραπευτικού αλγορίθμου, θα συνταγογραφούνται πια για τους εξω-νοσοκομειακούς ασθενείς και στην Ελλάδα. Το υπουργείο Υγείας με τη βοήθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα θα θέσει στη διάθεση των γιατρών για τη διαχείριση ασθενών με νόσο COVID-19 την ειδική πλατφόρμα συνταγογράφησης φαρμάκων για το κορονοϊό και το Μητρώο Ασθενών με κορονοϊό.


Στο Μητρώο θα εντάσσονται όλοι οι ασθενείς θετικοί στον SARS-CoV-2, είτε έχουν νοσηλευθεί στα νοσοκομεία, είτε έμειναν στα σπίτια τους, είτε κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Στο αρχείο που θα συνοδεύει κάθε ασθενή θα εισάγονται στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία διάγνωσης, τη συμπτωματολογία, το ταξιδιωτικό ιστορικό ή άλλη πηγή μόλυνσης, και το ιστορικό θεραπευτικής αντιμετώπισης καθόλη τη διάρκεια της πορείας της νόσου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη