Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Cosmofarma: Το μεγαλύτερο γεγονός για τους Ευρωπαίους φαρμακοποιούς

4/5/2022 2:55:56 πμ
Ο πρόεδρος της ΦΕΕ Νίκος Βλασσόπουλος θα είναι εκεί και μιλά στο f.daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την Cosmofarma, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για φαρμακοποιούς στην Ευρώπη, θα επισκεφτεί για άλλη μία φορά ο φαρμακοποιός και πρόεδρος της Φαρμακευτικής Εταιρείας Ελλάδος, Νίκος Βλασσόπουλος, ο οποίος προσδοκά να ενημερωθεί για την ανάπτυξη που σημειώνεται στο επάγγελμα στη γειτονική Ιταλία αλλά και για το πώς οι Ιταλοί φαρμακοποιοί έχουν πετύχει να χαίρουν μεγάλης στήριξης από την πολιτεία. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο f.daily η Έκθεση Cosmofarma, που θα πραγματοποιηθεί στην Μπολόνια, 13-15 Μαΐου, αναμένεται να φιλοξενήσει φέτος πάνω από 400 εκθέτες και 35.000 επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 150 ώρες διαλέξεων και σεμιναρίων με κύριους θεματικούς άξονες τις υπηρεσίες υγείας και τη μετάβαση στο ψηφιακό φαρμακείο.

«Θεωρώ ότι κάθε ευκαιρία που δίνεται στους φαρμακοποιούς να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις είναι χρήσιμη για τον κλάδο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια οργάνωση αντίστοιχου βεληνεκούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Βλασσόπουλος, ενώ αποκάλυψε τι περιμένει να αποκομίσει από την εμπειρία αυτή

«Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην ιταλική φαρμακευτική κοινότητα και έχω διαπιστώσει ότι σημειώνεται ανάπτυξη σε δυο τομείς: την επιχειρηματικότητα και την επιστημονικότητα του φαρμακείου. Η επιχειρηματικότητα αφορά το μετασχηματισμό του φαρμακείου σε «πολυκατάστημα» προϊόντων υγείας και κοσμητολογίας πέραν των φαρμάκων.Η επιστημονικότητα αφορά τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μέσω αυξημένης αλληλεπίδρασης τόσο με τους επαγγελματίες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης όσο και με τους πελάτες ως ασθενείς πλέον. Αυτή η τάση έχει στηριχθεί έμπρακτα από το κράτος με σχετικές νομοθεσίες. Αυτό που θα ήθελα να αποκομίσω λοιπόν είναι το πώς κατόρθωσαν τα θεσμικά όργανα των φαρμακοποιών της Ιταλίας να εξασφαλίσουν αυτήν τη στήριξη

Αναφορικά με τις ομιλίες που του έχουν κινήσει το ενδιαφέρον απάντησε: «Ενδιαφέρομαι ιδιαιτέρως για ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα: "Το μέλλον του φαρμακείου στη μετά-COVID εποχή - τέσσερις απόψεις". Συμμετέχουν ο Πρόεδρος της FOFI (το αντίστοιχο του ΠΦΣ), ένας δημοσιογράφος, ένας οικονομολόγος και ένας κοινωνιολόγος. Μια ακόμη ομιλία που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η "Βαρόμετρο πελατών", που αφορά στο φαρμακείο μεταξύ παροχής συμβουλών, υπηρεσιών και εμβολιασμού στην αντίληψη των πελατών.

Τέλος, ο Ν. Βλασσόπουλος ανακοίνωσε μέσω του f.daily ότι τον προσεχή Οκτώβριο η Φαρμακευτική Εταιρεία Ελλάδος, στηρίζοντας πάντα όλες τις πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του επιστημονικού χαρακτήρα του φαρμακείου, θα διοργανώσει πρακτικό σεμινάριο με θέμα την ενεσοθεραπεία και την αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων και άλλων έκτακτων περιστατικών. Όσο για το αν θα περιμένουμε από τη ΦΕΕ προτάσεις που να σχετίζονται με τα συμπεράσματα από την Cosmofarma σε σχέση με τις υπηρεσίες φαρμακείου, ο πρόεδρος απάντησε ότι οι όποιες εξελίξεις θα έρθουν από τα θεσμικά όργανα των φαρμακοποιών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Μέσω της ένταξης της FIP σε Διεθνή Συμμαχία






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης