Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Chiesi Hellas: Δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων

14/9/2022 3:23:59 πμ
Προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος «We Act-Day»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τη φετινή δράση της Chiesi Hellas, η οποία με το κεντρικό μήνυμα "WeAct to 0 Impact" ήταν αφιερωμένη στην αξία της δενδροφύτευσης, επελέγησαν τα Τρίκαλα καθώς είναι μια από τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε., σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την 1η Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων πραγματοποιήθηκε φύτευση 100 μεγάλων δέντρων (φράξοι, βελανιδιές, τίλιο, σοφορά, συκαμινιές, ιπποκαστανιές, βελανιδιές αριές, κουτσουπιές, κουκουναριές, κυπαρίσσια κ.ά.) σε έκταση 4 στρεμμάτων στον οικισμό των Καρυών. 

Το προσωπικό του τμήματος Αστικού Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου είχε προετοιμάσει το έδαφος και το σύστημα υπόγειας άρδευσης και οι 77 εργαζόμενοι της εταιρείας πραγματοποίησαν τη φύτευση, παρουσία των τοπικών παραγόντων. Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι της Chiesi Hellas περιηγήθηκαν στο «μονοπάτι του Ασκληπιού», του πρώτου γιατρού της αρχαιότητας. Πρόκειται για δάσος με αιωνόβιους πλάτανους, προστατευόμενα είδη χλωρίδας και πανίδας φαρμακευτικά άγρια βότανα, ορμητικά νερά του Κεφαλοπόταμου και ιστορικές δριστέλες.

 O Head of Value, Access & External Affairs της Chiesi Hellas, Ηλίας Πυρνοκόκης, ανέφερε: «η προστασία του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη υγεία και αποτελεί ευθύνη όλων μας να εξασφαλίσουμε έναν υγιή πλανήτη για τις μελλοντικές γενεές. Είμαστε περήφανοι που όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας αγκάλιασαν τη φετινή πρωτοβουλία μας σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις αρχές της περιβαλλοντικής στρατηγικής μας, προωθώντας παράλληλα τη νοοτροπία της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στους εργαζομένους μας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος του Φ.Σ. Λιβαδειάς διεκδικεί θέσεις προσωρινής στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία του Δήμου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα